Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde üniversitenin akademik ve idari birim personelleri bir araya geldi.

Bu yıl 4-7 Ekim 2014 tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı tatilinin ardından 9 Ekim 2014 günü Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Türkiye’nin Edebiyat Temalı İlk Uygulama Oteli Olan Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, idari ve akademik kadro, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Üniversite yönetimi ile bir araya geldi.  

Bayramlaşma töreninde verdiği mesajda 5 bin 700 kişi ile Sinop’un büyük ailesi olduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, “ Her geçen gün Üniversitemiz biraz daha gelişiyor ve büyüyor. Bu doğrultuda öğrenci sayımız da giderek artıyor, şuanda doluluk oranımız yüzde 90’lar üzerine çıkmış durumda. Bugün Sinop Üniversitesi olarak 5700 kişiyle Sinop’un en büyük ailesi konumuna geldik. Bizim bu birlikteliğimizi daha da pekiştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi. 

Böyle anlamlı günlerde bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Bircan; “Bayramlar, birlik-beraberliği ve kardeşliği artıran günlerdir. Hepinizin geçmiş kurban bayramı kutluyorum. Cenabı Allah nice bayramlara ağız tadıyla tekrar ermeyi nasip etsin” şeklinde konuştu. 

Yeni başlayan akademik dönemle birlikte çalışmaların hız kazandığını ifade eden , Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, yeni dönemde de yeniliklere ve değişimlere kapı aralayacaklarını sözlerine ekledi. 
Akademik ve idari personelin tamamına yakınının katıldığı bayramlaşma töreni çeşitli ikramların yapılması ile son buldu.
Editör: Vitrin Haber