Sinop Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı gerçekleştirilen seçimle belli oldu. Seçim sonucu Cihat Karademir yeniden Öğrenci Konseyi Başkanı seçildi. 

Sinop Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcileri, Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanını belirledi. Rektörlük binası Senato odasında Rektör Vekili Prof. Dr. İsmet Berber, Doç. Dr. Hünkar Avni Duyar ve Doç. Dr. Cüneyt Ersanlı gözetiminde gerçekleştirilen seçimlerde 12 Öğrenci Temsilcisi oy kullandı. Seçim sonrası Cihat Karademir 7 oy alarak Öğrenci Konseyi Başkanı oldu. Öte yandan adaylardan Hamza Kaçan 4, Akif Hilmi Gündoğdu ise 1 oy aldı. 

Seçimin ardından Konsey Başkanı Cihat Karademir, kendi yönetimini oluşturdu. Karademir’in Listesi şöyle; Genel Sekreter Mustafa Nurdoğan, Eğitim Sorumlusu Emre Cansız, Sağlık, Kültür Spor Sorumlusu Bülent Burak Keçeli, Sayman Emre Duyar.

Yeniden Öğrenci Konseyi Başkanı Seçilen Cihat Karademir, seçimlerin Sinop Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, “ Öğrenci arkadaşlarımı en iyi şekilde temsil ederek onların sorunlarını ve isteklerini her fırsatta dile getireceğim. Arkadaşlarımla üniversite yönetimi arasında iyi bir köprü olacağıma inanıyorum. Ayrıca Üniversitemizi Ulusal Öğrenci Konseyinde de en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  


Editör: Vitrin Haber