Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın öncülüğünde Üniversite yönetimi, akademik ve idari kadro ile Üniversite personelinin özverili çalışmalarıyla her yaştan çok sayıda katılımcının ilgisiyle karşılaşan “Sinop Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl dönümü Etkinlikleri”, Mutlu Şehir Sinop'a yakışan içeriği ile göz doldurdu.

 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, kurum amirleri, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari kadro, Sinop Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Sinop Merkezde gerçekleştirilen “Sinop Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl dönümü Etkinlikleri”nin, Şehir-Üniversite bütünleşmesine önemli katkılar sağladığını belirterek, Üniversitenin şehriyle bütünleşme hedefini, hem kültürel, hem de bilimsel çalışmalar ile sürdürdüğünü ifade etti.
 
Programda Sinop Üniversitesi tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdiminde bulunan Sinop Valisi Hasan İpek ise, Sinop Üniversitesinin 10. Kuruluş Yıl dönümünü kutlayarak, Rektör Nihat Dalgın nezdinde Sinop Üniversitesi ailesine başarılar diledi.
 
Sinop Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl dönümü etkinliği ilk olarak Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile başladı.
Eğlenceli ve enerji dolu anlatımıyla büyük bir beğeni toplayan Münir Arıkan, katılımcılara hayat hedefi ve kariyer planlamasının yanı sıra, örnek bir insan olmak ve sosyal sorumluluk gibi konularda önemli bilgiler verdi. Deneyimlerini paylaştı.
 
Söyleşinin ardından Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın,  Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan'a hediye takdiminde bulundu. 
 Gerçekleştirilen 9. Spor Şenliği, Engelliler Haftası Kompozisyon Yarışması ve Sinop temalı fotoğraf yarışması ödül törenlerinin ardından sahneye gelen Mahşer-i Cümbüş tiyatro ekibi, performanslarıyla göz doldurdu.
 
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu başarıyla sahneleyen ve seyircileri oyuna dâhil ederek eğlenceli bir gösteri sunan Mahşer-i Cümbüş, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
 
Gösterinin ardından Rektör Dalgın tarafından Mahşer-i Cümbüş tiyatro ekibine çiçek takdim edildi.
 Sinop Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl dönümünü Programı, birbirinden renkli ve eğlenceli içeriği ile hafızalara kazındı.

 
Editör: Vitrin Haber