Sinop Üniversitesi ile Sudan Gezira Üniversitesi, işbirliğini güçlendiriyor. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliklerini geliştirmek amacıyla yapmış olduğu ikili anlaşmalar sonuç verdi.

Bu kapsamda Sudan Gezira Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi, Mevlana Değişim Programı kapsamında Sinop Üniversitesinde 2 hafta süreyle öğrencilere eğitim verdi.
Sinop Üniversitesinde bulunduğu süre zarfında, Akademik personel ikili çalışmalar gerçekleştiren, öğrencilere Türkiye ve Sudan tarihi hakkında eğitim ve konferanslar veren Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi, Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı buldu.

PROF. DR. ALFATİH ALSHAİKH MUDWİ, REKTÖR DALGIN’IN MİSAFİRİ OLDU
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sudan Gezira Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi’yi makamında ağırladı. Ziyarete Mevlana Değişim Programı Kordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selim Kıroğlu ve Mevlana Değişim Programı Uzmanı Öğr. Gör. Mostafa Ashmawy eşlik ettiler.

Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi’ye Mevlana Değişim Programları Katılım Belgesi takdim eden, Rektör Dalgın, kendisini Sinop’ta misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.
Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi ise, Sinop Üniversitesinin kısa zamanda önemli bir gelişim kaydettiğini belirterek, misafirperverliğinden dolayı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop Üniversitesi ailesine teşekkür etti.
Editör: Vitrin Haber