Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda yapılan toplantıya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Birim Amirleri ve Akademisyenler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, SÜBİTAM’ın Sinop ilimiz başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bilimsel çalışmalara imza attığını belirterek, “Düzenlenen bu toplantıyla Araştırma Merkezimizin mevcut durumunu müzakere ederek, ilimiz, çevre üniversiteler ile sanayi kuruluşlarının proje, ar-ge ve bilimsel çalışmalarına üst düzey katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Araştırma Merkezimizin siz değerli akademisyenlerimiz tarafından daha aktif ve etkin bir şekilde kullanılması da bizim öncelikli hedefimizdir ” dedi.

Ardından Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bir sunum yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhittin Yılmaz’da SÜBİTAM’ın mevcut durumu ile bilimsel araştırmalarda kullanılan cihazlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının soru-cevap bölümünde ise, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Merkez Müdürüz Doç. Dr. Muhittin Yıldırım, SÜBİTAM ile ilgili akademisyenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.
Editör: Vitrin Haber