Sinop Üniversitesi, her geçen gün büyüyen ve değişen yapısıyla bir yandan öğrencilerine modern ve teknolojik imkânlarla eğitim-öğretim imkanı sunarken, diğer yandan düzenlediği sempozyum, çalıştay ve bilimsel toplantılarla şehrine ve yöresine güç katmaya devam ediyor.

Sualtıyla ilgili yapılacak yeni çalışmalara kaynak niteliği taşıyan 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Bildiri Kitabı, sektörde çalışmalarını yürüten araştırmacıları, akademisyenleri, profesyonel dalgıçları ve sualtı görüntüleme uzmanlarını bir araya getirdi.  

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Bildiri Kitabı’nda “Sualtı Teknolojisi, Sualtı Fizyolojisi, Sualtı Arkeolojisi, Hidrobiyoloji, Oşinografi, Ekoloji, Biyomedikal Uygulamalar, Dalış Sistemleri, Dalış Eğitimleri, Hiperbarik Sistemler ve Sualtı Sporları” gibi birçok konu, alanında yetkin isimler tarafından derinlemesine müzakere edildi. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Toplantıda sunulan bildirilerden oluşan “19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Bildiri Kitabı”nın, sualtı bilim dünyası için yeni çalışmalara ve keşiflere vesile olmasını diliyorum. Ayrıca kitabın basımında önemli katkı sağlayan Karsu İnşaat ve Arıtma Sahibi Sayın Fatih Kara Bey’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.  

 
Editör: Vitrin Haber