Sinop Üniversitesi, Rize ilinde düzenlenen ve Ülke genelinden 35 üniversitenin katıldığı “Rize 3. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı”nda ki yerini aldı. 

Sinop Üniversitesi Samsun’da gerçekleştirilen “12. Karadeniz Uluslararası Yükseköğretim Tanıtım Günleri”nin ardından Ali Metin Kazancı Rize Lisesisi tarafından organize edilen “Rize 3. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı”na da katıldı.  Ali Metin Kazancı Rize Lisesindeki Fuarda stant açan akademik ve idari personelden oluşan tecrübeli ekip çeşitli tanıtım materyalleri kullanarak Üniversiteyi ve Sinop’u tanıttı. Lisede okuyan ve üniversiteye girmek için çalışan öğrencilere Sinop Üniversitesi ve üniversitenin bölümleri hakkında geniş bilgi veren ekip, diğer taraftan öğrencilerin doğru tercihler yapabilmeleri konusunda tecrübelerini aktardı. Sinop standına fuarı gezmeye gelen öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Ayrıca fuarın açılışında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Altun’a fuara katılımlarından dolayı plaket taktim edildi.

-Rize Protokolünden Standımıza Ziyaret-

Açılış konuşmalarıyla başlayan Fuarın açılış kurdelesini birlikte kesen Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygül, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Rize Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, MEF Üniversitesi Rektörü Muhammet Şahin Sinop Üniversitesi standını ziyaret etti. Ziyarette Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Altun, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Barlak, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Elkıran ile sohbet eden Protokol üyeleri Sinop üniversitesi hakkında bilgi aldılar.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak