Sinop Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantılarının 7.ncisi, 11-13 Eylül tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesinin ev sahipliğinde Tokat'ta gerçekleştirildi.

Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın da katıldığı toplantı tarihi bir bina olan Deveciler Hanı Devlet Konservatuvarında yapıldı.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Sinop Üniversitesi’nin yanı sıra, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Hitit Üniversitesinden Rektörler, Rektör Yardımcıları, Personel Daire Başkanları ve Hukuk Müşavirleri olmak üzere 22 idareci ve akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü akademisyenlerinin seslendirdiği Türk Sanat Müziği konseriyle devam eden toplantıda açılış konuşmasını Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin gerçekleştirdi. OKÜP toplantılarıyla akademisyenler, idari personeller ve ileride de öğrenciler arasında olumlu gelişmelerin olacağını belirten GOP Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, bilim ve hizmet alanında önemli tecrübeler edindiklerini, üniversitelerin imkanlarının bu toplantılar sayesinde daha iyi değerlendirildiğini ve yeni uygulamaların üniversiteler arasında ortak kullanım alanı oluşturduğunu dile getirerek toplantının bölge ve ülkemize önemli katkılar sunacağının altını çizdi. 

OKÜP toplantılarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bölge üniversitelerinin bir araya gelerek birbirleriyle işbirliği içerisinde olmasından memnuniyet duyduğunu, alınan kararların üniversiteler arasında geleceğe dair başarılı işler yapılmasında önemli bir adım oluşturacağını vurguladı.
Önceki toplantılarda üniversitelerin öğrenci işleri, kütüphane ve genel sekreterlik gibi birimleri bir araya gelirken Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleşen toplantıda hukuk müşavirleri ve personel daire başkanları bir araya getirildi.

Oturumlarda yapılan görüşmeler sonucunda önceki toplantılarda alınan kararların uygulama ve sonuçları değerlendirilirken, lisansüstü eğitimde ortak yabancı dilde programlar açılması için çalışmalar yapılması planlandı.
Gerçekleştirilecek sonraki toplantının gündeminde ise döner sermaye işletmeleri ve değişim programları konuları üzerinde duruldu. Grup oturumlarının da gerçekleştirildiği toplantıda Üniversite rektörleri ve birim yetkilileri görüş alışverişinde bulundu.  Ortak yapılabilecek projeler ve uygulamasında başarılı olan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Sonuç bildirgesinin okunduğu değerlendirme toplantısının ardından katılımcılar Ballıca Mağarası'nı gezdi.

Editör: Vitrin Haber