Sualtıyla ilgili birçok alandan araştırmacıları, akademisyenleri, profesyonel dalgıçları ve sualtı görüntüleme uzmanlarını bir araya getiren 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer, Hüseyin Sayın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, akademik ve idari kadromuz, sualtı bilimine gönül veren araştırmacılar, akademisyenler, dalıcılar ve uzmanlar ile öğrenciler katıldı.

‘19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’ için hazırlanan video gösterimi ile başlayan toplantıda, Sualtı Araştırmaları Vakfı Kurucusu Erkan Ayral da unutulmadı. Erkan Ayral’ın hayatı ve sualtı bilimine sağladığı katkılar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yaşar Tarakçı tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan 19. SBT Toplantı Başkanı ve Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Şahin, toplantı ile sualtı bilimine gönül veren akademisyen, araştırmacı, uzman ve dalıcıları bir araya getirip bilgi alışverişinde bulunmayı hedeflediklerini belirterek, bununla birlikte toplantıda sunulan bildiri ve posterlerin üniversitemiz tarafından kitaplaştırılacağını ifade etti.

Ardından bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak sualtı bilimine büyük önem verdiklerini ifade ederek Üniversite Sualtı Teknolojisi Programının, verdiği mezunlarla sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. 

Daha sonra konuşan Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, düzenlenen toplantı ile sualtı biliminin ivme kazanacağını ifade ederek, katılan davetlilere teşekkür etti.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TEKNİK DALIŞ DÜNYA REKORTMENİ AHMED GAMALELDİN GABR’I AĞIRLADI
19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’na katılmak üzere ilimize gelen332,5 metrede Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin Gabr ise önemli bir sualtı zenginliğine sahip olan Sinop’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, rekor sürecinde yaşadığı hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin Gabr’e konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından günün anısına gemi maketi hediye edildi.

Toplantı çekilen hatıra fotoğrafı ve ikramla devam etti.

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, sualtı bilimine gönül veren katılımcılar tarafından sunulan bildiriler, karşılıklı müzakere ve fikir alışverişiyle devam etti.

21 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nda “Sualtı Teknolojisi, Sualtı Fizyolojisi, Sualtı Arkeolojisi, Hidrobiyoloji, Oşinografi, Ekoloji, Biyomedikal Uygulamalar, Dalış Sistemleri, Dalış Eğitimleri, Hiperbarik Sistemler ve Sualtı Sporları” konuları, sunulan bildiriler ile derinlemesine olarak masaya yatırıldı. 

 
Editör: Vitrin Haber