Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı’nda, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın gerçekleştirdiği ikili görüşmeler ve imzaladığı işbirliği anlaşmaları ilk meyvelerini verdi.

Sinop Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan Somali City Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama, Sinop Üniversitesini ziyaret ederek özellikle Somali City Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Su Ürünleri Fakültesi ile ortak yürütülebilecek projeler hakkında incelemelerde bulundu.

Üniversiteye ziyarette bulunan Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama ilk olarak Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ve Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin ile bir araya geldi. Nitelikli araştırmalara ve projelere imza atan, donanımlı bilim adamları yetiştiren Su Ürünleri Fakültesi hakkında bilgiler aldı.

Sinop Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama daha sonra Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ile Üniversite Bilimsel Teknolojik Araştırmalar Uygulama Merkezi’nde ve Seydi Ali Reis Araştırma Gemisi’nde incelemelerde bulundu.
Sinop Üniversitesi ile yapılan protokolle güzel bir adım atıldığını vurgulayan Somali City Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama, ortak projelerin hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. 

 
Editör: Vitrin Haber