Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), üniversitelerde okuyan Sinoplu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla bir restaurantta kahvaltılı program düzenledi. Sinopluların kahvaltılı programa ilgisi oldukça büyük oldu, katılımcı sayısı 300’e ulaştı.

SİYAD genel merkez yönetim kurulunun ev sahipliğinde ve koordinatörlüğünde, Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla bir restaurantta gerçekleştirilen kahvaltılı programa SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı’nın yanı sıra SİAD Başkanı Rafet Orhan, İkitelli Sinoplular Derneği kurucularından Zeki Şahin, Sinoplu derneklerin başkanları, genel merkez ve şubelerin yönetim kurulu üyeleri, gazeteci Turan Aslan, Nermin Aydın, Ömer Akyüz ve eğitime destek veren çok sayıda eğitim gönüllüsü katıldı. 

“Yarınlara Sözümüz Var!” sloganının yer aldığı flamalarla donatılan salonda programı SİYAD Genel Sekreteri Muammer Ünlü sundu.  Burs Komisyonu Başkanı Mehmet Akif Aydın, İkitelli Sinoplular Derneği kurucusu Zeki Şahin, SİAD Başkanı Rafet Orhan, SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı kürsüde sırayla konuşma yaparak eğitimin önemine vurgu yaptılar, öğrencilere burs verilerek desteklenmeleri gerektiğini söylediler.

Protokol konuşmalarının ardından eğitim ve burs konularında görüş beyan etmek isteyenlere söz verildi. Toplu fotoğraf çekimlerini müteakiben kahvaltı programı sona erdi.


Editör: Vitrin Haber