Sinop'ta okulların açılması öncesi servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 165 öğrenci servis şoförünün katıldığı 12 saatlik bilgilendirme toplantısı oldukça verimli geçti. 
2 gün süren toplantıya, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Davut Kaya ve İl Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Bünyamin Ertekin konuşmacı olarak katıldı. 
Toplantıda okulların açılmasıyla öğrencilerin ulaşımını sağlayan şehir içi okul servisi sürücülerine, trafik kuralları, çocukların güvenliği, uyulması gereken kurallar ve benzer konularda bilgi verildi.
Konuşmacılar, servis şoförlerinin, diğer sürücülere nazaran çok daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, servis sürücüleri ve araçlarında olması gereken teknik donanımlarla ilgili yönetmenliği okuyarak bilgilendirdi.

Şoförlerden uyarıları dikkate almalarını isteyen İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi taşıyan servis şoförlerimizin eksiklerini tamamlamaları gerekiyor. Servis araçlarının arkasında okul taşıtı levhası olacak ve yanacak. Araçların camları öğrencilerin açamayacağı şekilde ayarlanacak. Her koltukta mutlaka emniyet kemeri olacak ve öğrenciler araçta iken emniyet kemeri takılı olacak. Araçlarda ayakta öğrenci olmayacak ve öğrenci varken sivil vatandaş kesinlikle bindirilmeyecek. Servis araçlarının kapıları otomatik olarak sadece şoför tarafından açılabilecek şekilde ayarlanacak. Servis sürücülerimiz hijyene dikkat edecek. Kurallara uyalım, siz üzülmeyin, biz üzülmeyelim velilerimiz üzülmesin” dedi.
Bozkurt ayrıca, tüm çabaların olası bir üzücü olay yaşanmaması için olduğunu söyleyerek, “Bizler ceza yazma tarafı değiliz, taşıdığınız öğrencilerin burunları bile kanasa bu hepimizi üzer. Özellikle emniyet kemeri takmayı aracınızda bulunan öğrencileri alıştırın” uyarısında bulundu.

Toplantı sonunda servis şoförlerinin soruları cevaplandırıldı.
Editör: Vitrin Haber