Sinop’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) destekleriyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek olan seracı kursu düzenlenen törenle açıldı. 

Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulunda düzenlenen Seracı kursu açılış törenine Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Asaf Çalışır, İl Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdür Vekili Ahmet Tam, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü İsmail Kirendibi, Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Turgay Altun, Ziraat Mühendisi M. Ali Ural, Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı, Muhtarlar, Öğretmenler ve  kursiyerler katıldı.

Toplamda 37 kursiyerin bulunduğu Seracı kursunun açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, kursun hayırlı olmasını diledi. Seracı kursu bitiminde başarılı olan kursiyerlerin milli eğitim onaylı sertifika sahibi olacağını belirten Nevzat Türkkan tüm kursiyerlere başarılar diledi. 

Açılışta daha sonra söz alan Sinop Valisi Hasan İpek, açılan  kursların vatandaşlarımıza sağlayacağı katkılardan bahsetti. İpek; “Vatandaşlarımız bu kurslar neticesinde birer melek sahibi olacaklar ve azda olsa para kazanıp aile geçimlerine katkı sağlayacaklar. Bu vesile ile tüm kursiyerlerimize başarılar diliyor, seracı kursunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından tamamı yenilenen Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu’nun ‘’Sosyal Market Projesi ödülü alan Anasınıfı ve Bilgisayar destekli İngilizce sınıflarını gezen Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Okul Müdürü ve  öğretmenlerden bilgiler aldı. Öğretmenler, kursiyerler  ve açılışa katılanlar ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program sonunda Vali Hasan İpek, Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı’ya Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber