Osmanlıca kurslarına Sinop'tan bu yıl da büyük ilgi bekleniyor. 

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan 'Ücretsiz ve Sertifikalı Osmanlıca Kursları'na katılmak isteyenlerin Sinop Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek istenilen bilgileri doldurmaları yeterli olacak. 

Ayrıca kurslara katılmak isteyenler www.osmanlıcaeğitim.com adresinden de online kayıt yapabileceği gibi, kayıtlarını 0505 391 45 36, 0534 882 54 72 nolu telefonlardan da gerçekleştirilebilecek.

Konuyla ilgili Hayrat Vakfı tarafından yapılan açıklamada kurslar hakkında bilgi verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Düzenlenen kurslarda, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesi’ni öğretecek elemanların yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu hizmetle halkımızın geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olmasını istiyoruz. Aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bununla birlikte kurslardaki eğitim disiplinini sağlamak adına kursiyerlerimizin devamlılığını temin etmeye gayret edeceğiz” dedi. Kurslara herkesin müracaat edip her kesimden insanın istifade edebildiğini vurgulayan yetkililer; Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Halbuki yeni neslimiz kim bilir hangi dedesinden kalmış bir kitap veya eski bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi, ya da belki her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metnin gerek muhteva gerekse estetik zevkini yudumlamaktan mahrumdur"

Ecdadımızın bıraktığı bu yazıyı okuyabiliyormusunuz?
Editör: Vitrin Haber