24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile ilk tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ikinci tören Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Törene Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması başlayan programda, 15 Temmuz şehitlerini anmak için sunu yapılıp, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Öğretmenlik mesleğinin, insanlık tarihinin en kıymetli ve ölümsüz mesleği olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizin geleceğine sahip çıkacak, aldığı eğitim ile ülkesini bir adım daha ileriye taşıyacak fidanlardır” dedi.

ÖĞRETMENLER BİLİM NEFERLERİDİR
Türkkan; “Ülkemizin geleceğine yön verecek nesilleri yetiştirmek için eğitimciliği bir ideal olarak benimseyen ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret gösteren öğretmenlerimiz toplumun en kıymetli değerleridir. Öğretmenlerimiz bilgi sahibi, çalışkan, vatanına bağlı ve kendini doğru ifade eden bireyler yetiştirmek için üstlendikleri sorumlulukları yerine getiren bilim neferleridir” dedi.

Atatürk’ün 1922 yılında bir sözünde “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” diyerek öğretmenlerin görev ve sorumluluğunu vurguladığını söyleyen Türkkan konuşmasına şöyle devam etti; “Genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim ve öğretim veren, ülkemizi uluslar arası alanda hak ettiği yere taşımak için üstün gayret gösteren, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, bıkmadan, bıktırmadan, ümitsizliğe düşmeden yüklendiği sorumluluklarında bilinci ile vazifesini yerine getiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, çalışmalarınızda sağlık, sıhhat ve başarılar temenni ederim. Başta Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi, terör şehitlerimizi ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

Program aday öğretmenin konuşması, şiir okunması, en kıdemli öğretmenin konuşması, fen lisesi öğrencilerinin hazırladı program sunumu ve hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardında şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber