Sinop'ta 36 bin 250 öğrenci karne sevinci yaşadı. 

Sinop ili genelinde 2 bin 946 anaokulu, 22 bin 481 ilköğretim okulu ve 10 bin 823 de orta öğretim kurumlarından olmak üzere 189 eğitim kurumundan toplam 36 bin 250 öğrenci karnelerini alarak tatile girdi. Bazı öğrenciler takdir ve teşekkür belgeleriyle sevinirken, bazı öğrencilerde kırık notlarından dolayı buruk bir sevinç yaşadı. Yıl boyunca il genelinde 2 bin 235 öğretmen görev yaptı. 


Öğrencilerin kırık notlar nedeniyle üzülmemelerini isteyen Sinop İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, "Öncelikle kazasız belasız bir eğitim sezonu geçirmiş olmaktan dolayı mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimiz için karnene notunun her şey demek olmadığını bir kez daha yinelemek istiyorum. Buna çok kafayı takmasınlar. Kırık notlarını elbette telafi edebileceklerini düşünüyorum. Bundan sonraki hayatlarında ibret alarak hareket etsinler" dedi.

Cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek SBS sınavı için de öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, "Cumartesi ve pazar günü 8. sınıfların SBS’si var. Bu konuda hem öğrencilerimize hem de velilerimize başarı dileklerimizi iletiyoruz. Vatandaşlarımızdan da sınav alanlarında ve yakınlarında olabildiğince sessizliğe riayet etmelerini istiyoruz. Sınavların yapacağı okulların yakınlarında özellikle araç kornalarının çalınmaması ve motosikletlerin kullanılmamasını rica ediyoruz" dedi. 
Bir sonraki dönem için şimdiden hazırlıklara başladıklarını dile getiren Akkurt, "Önümüzdeki dönemin daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin eğitimdeki tarihi dönüşüm projelerinden birisi olan Fatih Projesi de önümüzdeki yıl liselerimizde faaliyete geçecek. Bunun hazırlıkları sürüyor. Ayrıca öğretmenlerimizin uzaktan eğitimleri devam ediyor. E-konferans yöntemleriyle gerçekleştirilen eğitimlerimizle yeni değişen eğitim teknolojileriyle ilgili 3 hafta boyunca eğitimlerimiz sürecek” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber