Sinop'ta 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yaklaşık 37 bin öğrenci için çaldı. Yeni eğitim-öğretim yılında Sinop ili genelinde 2 bin 500 öğretmen ve çalışan görev alıyor.
 
Yeni dönemde eğitim ve öğretimde daha fazla başarı beklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, 4+4+4 Eğitim Sistemiyle ilgili de Sinop'un en sorunsuz illerden biri olduğunu söyledi. Mevcut sorunların da giderilmesi yönünde çalıştıklarını ifade eden Akkurt; "Birinci önceliğimiz yeni eğitim-öğretim yılının bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de huzurlu ve başarılı bir şekilde geçmesi. Bütün gayretlerimiz bu yönde olacak. 4+4+4 Eğitim Sistemiyle ilgili Sinop olarak büyük bir problemimiz yok. Olanları da telafi etme yönünde gayretlerimiz sürüyor. Süreçle ilgili gördüğümüz eksiklikleri hızla çözüyor ve çözeceğiz. Vatandaşlarımız kesinlikle sistemle ilgili endişe etmesinler" dedi. 
 
Bakanlığın yeni sistemle ilgili büyük bir gayret ve özveriyle çalıştığını dile getiren Akkurt, "Bakanlığımız da eğitim-öğretim faaliyetleri konusunda her ile üst düzey yöneticilerini gönderiyor. Bakanlığımız bünyesinde her ilin bu konuda bir sorumlusu olacak. Yani 81 ilin sorumlusu olacak" diye konuştu. 
 
Bu gün itibariyle il genelinde yaklaşık 37 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden M. Emin Akkurt sözlerini şöyle sürdürdü; "Hala kayıtlar devam ettiği için bu gün itibariyle yaklaşık 37 bin öğrencimizin ders başı yaptığını söyleyebilirim. Net rakamlar önümüzdeki günlerde belli olur. İl genelinde 2 bin 500 öğretmen ve çalışan arkadaşlarımız görev yapıyor. Ben 2012-2012 eğitim-öğretim yılının başarılı bir eğitim ve öğretim yılı olmasını diliyorum" 
 
İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, ayrıca bu yıl 132 yeni branş öğretmeninin göreve başladığını da sözlerine ekledi.


Editör: Vitrin Haber