Partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop’a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığında çeşitli açıklamalarda bulundu. Sinop’ta Milli Eğitim alanından yapılan yatırımların 80 Milyon TL’nin üzerinde olduğunu belirten Bakan Yılmaz, bu yatırımların aratarak devam edeceğini söyledi. Yılmaz; “Sinop’ta şuanda milli eğitim alanında yapılan yatırımlarımız 80 milyon TL’nin üzerinde. Boyabat’ta özel eğitim okulu, Sinop merkezde Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Türkeli’de atelye, Boyabat’ta lise, Dikmen’de 200 öğrencilik pansiyon, Durağan’da Anadolu Lisesi, Lise merkezde 16 derslik ayrıca 200 öğrenci kapasiteli pansiyon aynı zamanda çok amaçlı salon. Yine Boyabat’ta Halk Eğitim Merkezi, Gerze’de Lise ve spor salonu. Türkiye’nin de Sinop’un da çözülemeyecek bir problemi yoktur. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim” dedi. 

BİZ, İNSANIMIZA DEĞER VERİYORUZ
Yapılan hizmetlerin kalitesinin insana verilen değerin bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin sunduğu hizmetlerle insana verdikleri değerin ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini belirtti. Yılmaz; “Sinop’ta ikili eğitimin kaldırılmış olmasından son derece memnuniyet duydum.  Emeği geçenlere, Milletvekilimize, AK Parti İl Başkanımıza, Valimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Neden ikili eğitimi kaldıracağız? Daha kaliteli eğitim vermek için. Başbakanımızın talimatı da bu yönde. İsmet bey önümüzdeki dönemde ikili eğitimi kaldıracaksınız dediler. Bunun haricinde okul öncesi başlama yaşı zorun eğitim kapsamında 5 yaşa alınacak ve yabancı dil 5’inci sınıf yani ilkokulu bitirip ortaokula başladıkları dönemde yabancı dil ağırlıklı sınıf yapılacak. İstiyoruz ki evlatlarımız yabancı bir dili kendi dili gibi anlayabilsin. Bununla birlikte okula gelemeyen engelli öğrencilerimizin evine öğretmen gönderiyoruz ve eğitim almasını sağlıyoruz. Bakın bu hizmetler insana değer verirseniz olur. Bizde insanımıza değer veriyoruz” diye konuştu.

16 NİSANDAN SONRA TÜRKİYE’Yİ TUTABİLENE AŞK OLSUN
Konuşmasında 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili görüşlerini de aktaran Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan referandumundan evet çıkması durumunda Türkiye’nin büyük bir hızla ilerleyişine devam edeceğini ifade etti. Yılmaz; “Şimdi önümüzde 16 Nisan’da bir referandum var. Bu halk oylamasında evet çıkarsa eğer Türkiye’yi tutabilen olursa aşk olsun. Bu halk oylamasının getireceği sistemi daha demokratik bir sistem olacak. İnşallah 16 Nisan tarihinde rekor bir evet çıkacak. Sinop’umuzda da bu ana kadar görülmemiş bir birleşme yaşanacak. Hangi partiye oy verirsek verelim, daha demokratik, daha uzlaşmacı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir sistem için, 21. Yüzyılda lider bir Türkiye için evet diyeceğiz. Kadere iman eden kederlerinden emin olur. Milletine güvenen de vehimlerinden kurtulur. Biz milletimize güveniyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber