Okullarda tekrar başlanan süt dağıtımı dün Sinop Merkez Fatih İlköğretim Okulunda düzenlenen mini bir törenle start aldı. 

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün uygulanmaya başlayan “Okul Sütü Programı” Sinop'ta da start aldı. Programla birlikte ülke genelinde 6 milyon 401 bin 116 öğrencinin, Sinop genelinde ise 10 bin 760 öğrencinin okul sütünden yararlanması planlanıyor.

Haftada 3 gün dağıtım yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan “Okul Sütü Programı” 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk süt dağıtımı Sinop Merkez Fatih İlköğretim Okulunda gerçekleşti. Sütle buluşan miniklerin neşesi gözlerinden okundu. Süt dağıtım etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, öğrencileri okul sütüyle buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Program hakkında bilgi veren Karataş; "Okul Sütü Öğrencilere 09.02.2015 Tarihinden İtibaren Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün dağıtılacak.

Sağlıklı işlenmiş UHT sütü
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan ve 2011 yılının ikinci döneminde tekrar uygulanmaya başladı. Okul sütü program uygulama esasları  hakkında Bakanlar Kurulu kararı gereğince resmi ve özel  anaokulu, ana sınıfı  ve bazı liselerimizin bünyesinde bulunan uygulama sınıfı öğrencilerine, ilk okul 1,2,3,4.sınıf öğrencilerine okul sütü dağıtımı yapılacak. Okul Sütü Programından , Sinop merkez ve ilçelerinde veli izni olan 10 bin 760 öğrencilerimiz yararlanacak. Okul sütü programından, 09 Şubat 2015 itibariyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün, sınıf öğretmenleri nezaretinde 10 bin 760 öğrenci, 200 ML ambalajlı, yağlı, sade UHT sütünden yararlanacaktır" dedi. 
Editör: Vitrin Haber