Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda, Sinoplu yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun katılımı ile ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “okuma alışkanlıklarını artırma ve kültür konferansı” düzenlendi.

Konferansa Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Arslan, Sinop Spor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, çok sayıda öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Bu sene Mayıs ayında başlayan, “ Okuma Alışkanlıklarını Artırma ve Kültür Konferansları” adı altında organize edilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı konferans Konuğu Sinoplu Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu oldu.
Konferansta bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini ve herkesin evinde başucu kitabı olarak tabir edilen bir kitabı olması gerektiğini vurguladı. 

BİN ADET “NUTUK” DAĞITACAĞIZ
Sinop Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Belediyesi Sosyal Etkinlik Çalışması kapsamında lise son sınıf seviyesinde olan öğrencilere “Nutuk” kitabı dağıtacaklarını söyledi. 

Ergül; “Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaksınız. İçinizden bir sürü belediye başkanı, milletvekili, doktor, öğretmen, mühendisler çıkacak. Ama bunları olabilmeniz için şimdiden bunların temelini atmanız gerekiyor. Eğitimin temelinde okuma alışkanlığı var. Okuma alışkanlığınızı hiçbir zaman bırakmayacaksınız. Hayat bir sınavdır ve hayatımızın bir çok aşamalarında sınavlardan geçeriz.  Bu sınavların içerisinde okuduğunuzu anlama, çabuk anlamak önemli bir yer tutacaktır. Hayatımızın temeli olan okuma alışkanlığımızı bugünlerden kazanırsanız ileride çok daha rahat edersiniz.  Bizde Sinop Belediyesi olarak Sinop Belediyesi Sosyal Etkinlik Çalışması kapsamında lise son sınıf seviyesinde olan öğrencilere Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ümüzün yazdığı ve herkesin okuması gereken ve hayatımızda çok önemli yer tutacak olan ve yaklaşık bin adet “NUTUK” kitabını önümüzdeki günlerde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Sizlerde o yaşlara geldiğinizde sizlere de o kitaplardan dağıtmayı istiyorum” dedi. 

Daha sonra çocukların yeni ve yerli kahramanı Şakrak'ın Sinoplu Yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu öğrencilere kendini tanıtarak okuma “alışkanlıklarını artırma ve kültür” konulu bir sunum yaptı. 
Öğrencilere hayaliniz varsa ilerlersiniz hayaliniz yok ise olduğunuz yerde kalırsınız diyen Zorlu, 38 yaşında olduğunu, şimdiye kadar 14 kitap yazdığını ve Türkiye’de tanınan bir yazar olduğunu söyledi. 
İnterneti oyun için değil araştırmak için kullanmak gerektiğini söyleyen Zorlu; “yazmak için anlamak ve insanları gözlemlemek gerekiyor” dedi. 

YETER Kİ OKUMAKTAN VAZGEÇMEYELİM
Yaptığınızın işin en iyisini yaparsanız her zaman başarılı olursunuz diyen Zorlu; “En iyisini yapmak içinde araştırmak, okumak ve çok çalışmak gerekiyor.  Başucunuzda, çantanızda not alabileceğiniz birer küçük ajanda bulundurmak gerekiyor aklınıza bir şeyler geldiğinde yazmanız için. Herkesin okuyabileceği bir kitap vardır. Ben kitap okumayı sevmiyorum diye bir şey yoktur. Demek ki kendinize uygun bir kitap bulamamışsınızdır. Önemli olan o kitabı bulabilmektir. Farklı farklı türler okuyarak okuma alışkanlıklarımızı artırmamız gerekiyor. Çünkü okuduğumuz zaman kendimize uygun kitabı bulabiliriz. Ama yeter ki okumaktan vazgeçmeyelim. Çünkü vazgeçersek kendimizden vazgeçmiş oluruz. Kendimize yatırım yapmanın en kolay yolu vazgeçmeden okumaktır” diye konuştu.

ŞAKRAK KARAKTERİ NASIL ORTAYA ÇIKTI
Dünyada çok fazla Çizgi karakteri marka olduğunu söyleyen Zorlu;  Dünya çapında pek çok yabancı marka var. Ama Türkiye’de Dünya çapında kitapları, sinemaları, çizgi filmleri olan bir marka yok. Bizden bizim değerlerimizi, kültürümüzü bizi anlatan ve günümüz çocuklarına hitap edebilecek bir karakter ve kalemle yazılmış bir macera kitabı olsun. Şakrak’ın amacı dünyada yeni bir Türk markası oluşturmak. Şakrak böyle ortaya çıktı” dedi.

Daha sonra öğrencilere Şakrak’ın tanıtım filmi ve çizgi filmi izletildi. Sinoplu Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun katıldığı “Okuma alışkanlıklarını artırma ve kültür konferansı”ndan öğrenciler mutlu bir şekilde ayrıldı. Konferansın sonunda öğrenciler Sinoplu Yazar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  Program sonunda ayrıca Veysel dönmez Vensa inşaat, Sinopspor ve Sinop Belediyesi çocuklara ücretsiz kitap dağıttı.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “okuma alışkanlıklarını artırma ve kültür konferansı” kapsamında Yazar İrfan Çalışan ise 5 Haziran Pazartesi günü Saat:13:00’de Sinop Halk Eğitim Merkezinde öğrencilerle buluşacak. 

Editör: Vitrin Haber