Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 9. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan "Uyum Programı" kapsamında, okulun 1983 yılı mezunlarından Trakya Üniversitesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yağız, memleketi Sinop’ta konferans verdi. Öğrencilerin ilgi ile izlediği etkinlik Sinop Kültür Merkezinde Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edildi. 
Programın açılış konuşmasını yapan Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, Sinop’un değerli isimlerinden bir tanesi olan Prof. Dr. Recep Yağız’ı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Eraltan; “İmam Hatip Farkı" denilen şeyin bir örneğini burada yaşıyoruz, programını bozarak öğrencilerimizle birlikte olmak için ülkenin bir ucundan gelen hocamıza, emeği geçen, Önder yönetim kurulu başkan ve üyelerine teşekkür ederim” dedi. 

BAŞARININ SIRLARINI ANLATTI
Yapılan konuşmanın ardından sahneye gelen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yağız, öğrencilere başarının sırlarını anlattı. Yağız; “Başarılı olmak için öncelikle bir hedefiniz olsun, kendinizi çalışmaya tanımaya çalışın, becerileriniz meziyetlerini nelerdir? Kısıtlılıklarınız var mı? İnsan nereye gideceğini bilemezse çok fazla ileri gidemez ilkelerimiz ve değerleriniz olsun. Hedef sadece başarılı olmak mı? iyi insan, güzel insan olabilmek lazım Evrensel insani değerler manevi ve ahlaki değerler milli değerler olmazsa olmaz Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde " Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" buyurmuştur. İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil prensipleri ve inançlarıdır, beyninizle düşünün, aklınızı kullanın, yüreğimizle hissedin, vicdanlı olun, şefkat ve merhametle etrafınıza nesnelere dokunun, paylaşın, cömert olun. Aklını kullanan vicdanlı, cömert şefkat ve merhamet temel hedefiniz olmalıdır. Son söz olarak; ömür denen zamanın nerede nasıl kim ve ne için tüketildiği ne göre başarınız anlam ve değer kazanacaktır" diye konuştu. 

Sunum sonrası soru cevap bölümü ile devam eden konferansın sonunda Sinop Önder Başkanı Osman Aksu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yağız’a çiçek takdim etti. Etkinlik, toplu fotoğraf ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber