Sinoplu 40 öğrenci, 2012 Yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında 24-28 Eylül  tarihleri arasında Afyonkarahisar-Kütahya, Ankara (Polatlı) ve Samsun ‘u gezdi. 

2 öğretmen nezaretinde dün yola çıkan öğrenciler gezdikleri illerinde bulunan şehitlikler, tabyalar, anıtlar, ören yerleri ile tarihî ve turistik alanlarını görme fırsatı buldu. 

Öğrencilere gezi öncesi hitap eden ve gezilerin amacının bir tanesininde öğrencilerin millî şuurlarının güçlendirilmesi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  “Bu yapmış olduğunuz faaliyetten döndükten sonra okullarınıza gittiğinizde diğer öğrenci arkadaşlarınıza da bu faaliyetlerin alanlarını ayrıntılı bir şekilde anlatmanızı istiyorum. Son dönemlerde yaparak, yaşayarak ve görerek öğrenmeye de zaman ayırıyoruz. Bizim ilk önceliğimiz sizlerden kazasız belasız dönmeniz, gurubunuzdan ayrılmayıp beraber hareket etmeniz ve öğretmenlerinizin vereceği komutlara uymanızdır.      Gideceğiniz yerlere ulaştığınızda, tarihe dokunduğunuzu, elinizi uzattığınızı, onlarla karşılıklı olarak görüştüğünüzü düşünmenizi ve ona göre davranmanızı istiyorum, Sinop’un vakar ve ciddiyetine yaraşır öğrenci tavır ve davranışlarını sergileyen, gittiğiniz yerlerde ilimizi en güzel şekilde temsil eden öğrenciler olmanızı istiyorum” dedi.  Akkurt, öğretmen ve öğrencilere kazasız belasız hayırlı yolculuklar diledi. 
24 Eylül 2012 saat 08.30’da Sinop’dan hareket eden öğrencilerin programı ise şöyle; “Aynı gün Samsun, 25 Eylül Ankara, 26-27 Eylül Afyonkarahisar-Kütahya,  28 Eylül Kütahya’dan Sinop’a hareket” 
            


Editör: Vitrin Haber