Sinop Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılışı nedeniyle Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Açılış programı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde devam etti.

Vali Yavuz Selim Köşger, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin temel işlevinin bünyesine aldığı öğrencileri eğitmek, donatmak ve geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Öğrencilere de seslenen Köşger, şunları dile getirdi:

"Şunu üzerine basarak ifade etmek istiyorum, sevgili öğrenciler, siz kendinizi iyi yetiştirirseniz, iyi donatırsanız, konumunuzu iyi belirlerseniz ,öz güveninizi kazanmış olursanız, tarihinizi, geçmişinizi en ufak detayına kadar öğrenirseniz ve tarihimizden alıp süzdüğümüz değerlerle geleceğe yönelik olarak kendinizi hazırlanırsanız meslek konusu hiç bir zaman sıkıntı değil. Önünüz açılır, gittiğiniz bulunduğunuz mevkilerde her türlü işi en iyi şekilde yapar hale gelirsiniz. Önemli olan sizlerin kendinizi iyi yetiştirmeniz, iyi donatmanızdır. Gelecek sizlerin olacak. Gelecekte söz sahibi olacak sizlersiniz."         

Rektör Bircan, Sinop Üniversitesi'nin fiziki ve sosyal imkanları hakkında bilgi verdi.

Bircan, "Kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar her geçen gün biraz daha kurumsallaşarak yoluna devam etmekte olan üniversitemiz bugün 5 bin 664 kişiyle Sinop'un en büyük ailesi. Akademik kadrosunu her geçen gün güçlendiren, genişleten üniversitemiz, ülkemizin üniversiteleri arasında yeni olmasına rağmen Türkiye çapında adından söz ettirmeyi başarmıştır. Üniversitemiz 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılına 6 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 6 araştırma merkezi ile başlamıştır" diye konuştu.

Sinop Üniversitesi'nde yeni akademik yılın ilk dersini  eski Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. D r. Necdet Hacıoğlu verdi.

"Turizmde Yeni Gelişmeler ve Eğilimler" konusunu anlatan Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Türkiye'de turizmin yararlarından ve gelişiminden bahsederek, gençlerin özellikle bu mesleğe yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda, üniversitede ilk üç dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından tablet bilgisayar verildi. Ardından Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'na, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan Sinop'a özgü kotra hediye etti. Açılışın ardından kokteyle geçildi.
Editör: Vitrin Haber