Sinop Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Şehir stadyumunda gerçekleştirilen törende bin 654 öğrenci, mezun olma heyecanı yaşadı. 

Törende bir konuşma yapan Vali Çetinkaya, mezun öğrenciler ve ailelerin mutluluklarına ortak olmanın sevincini  yaşadıklarını belirterek, dört yıllık zorlu bir dönemi azimle çalışarak, mezun olma hakkı kazanan öğrencileri tebrik etti.

 Çetinkaya, "Mezuniyetiniz hepinize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılarınızın devamını diliyor ve hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bugün sadece öğrencilerimiz değil, Sayın rektörümüz ve çalışma arkadaşları da bir akademik yılı daha tamamladılar. Dört yıldır büyük emekler vererek, öğrencilerimizi hayata hazırladılar. Öğrenci ailelerimizin doğumundan bugüne kadar hep yanlarında oldukları çocuklarının bu özel günlerinde yaşadıkları mutluluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Evlatlarınızın bu gibi büyük mutluluklarını bundan sonra da hep beraber yaşamanızı gönülden temenni ediyorum." diye konuştu.

- "Birer turizm elçisi olacağınıza inanıyorum" 

Çetinkaya, dört yılını kentte geçirmiş öğrencilerin gittikleri yerlerde Sinop'un birer turizm elçiliği görevini üstleneceklerine inandığını vurgulayarak, "Üniversite eğitimi nitel açıdan önemlidir. Nicel açıdan bakıldığında ise dört yıl gibi bir süre tüm eğitim hayatında çok bir yer tutmasa da edinilen bilgiler açısından önemlidir. Bu bilgiler sizlere yeni ufuklar açarak vizyon belirledi. Bir kısmınız Sinop'tan ayrılacaksınız. Umarım gittiğiniz yerlerde turizm elçisi olursunuz. Gerek ülke gerekse uluslararası alanda Sinop yeteri kadar tanınmıyor. Ben bu anlamda sizlerin birer turizm elçisi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise 2007 yılında kurulan üniversitelerinin 8 bin öğrencisi ve bine yakın çalışanıyla, eğitim hayatında önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

İçinde bulunulan çağın en önemli sermayesinin bilgi, teknoloji ve yetişmiş insan olduğuna dikkati çeken Dalgın, şunları kaydetti:

"Bunların üretildiği yerler ise üniversitelerdir. Sinop Üniversitesi insanı merkeze alarak ilerlemeye ve önüne çıkabilecek zorlukları aşmaya devam edecektir. Bu amacın kutsallığı, çalışmalarımızda katılımcı ve paylaşımcı olmayı, adaleti ve liyakati her şeyin üstünde tutmayı gerektirmektedir. Mezun olan her bir öğrencimizi yürekten kutluyor, yarınların, sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum." 

Konuşmaların ardından, fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Törende eğitim ve sağlık fakülteleri öğrencileri de meslek andı içti. Daha sonra tüm mezun öğrenciler diplomalarını alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi. 


 
Editör: Vitrin Haber