Kutlu Doğum’un 1444’üncü yılı münasebeti ile Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" isimli bir panel düzenlendi. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" isimli panelin moderatörlüğünü yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakının İslâmî temelleri konusunda giriş mahiyetinde bazı tespit ve değerlendirmeler yaptı.

Daha sonra sırasıyla söz alan birinci panelist Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman, “Birlikte Yaşama Modelleri ve İslam” konusunda katılımcılara bilgiler verirken, ikinci panelist Yrd. Doç. Dr. Ayşe İnan Kılıç, “Birlikte Yaşama Kültüründe Empati ve Hz. Peygamber” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Üçüncü panelist Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Tekin, “Birlikte Yaşamanın Hukuki Arka Planı” içerikli konuşmasını gerçekleştirirken son panelist Yrd. Doç. Dr. Hatice Çubukçu “Sûfî Düşüncenin Birlikte Yaşama Ahlakına Katkıları” konusunda bilgiler aktardı.

Katılımcılara karanfil dağıtılan etkinlikte panelistlerin sunumlarının ardından Genel Sekreter Mehmet Atlı ve konuklar konuşmacılara değerli sunumları için hediye takdim ettiler.

Editör: Vitrin Haber