Sinop Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen ve 3 gün sürecek olan kariyer günleri başladı.
 
Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen Kariyer günlerinin açılış toplantısına Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Fikret Bilgili, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari personeli, İŞKUR temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Sinop Üniversitesi öğrencilerini hedef alan program süresince, kariyer hedefleri, öz geçmiş hazırlama, iş ve staj imkanları gibi bir çok oturumda farklı konular ele alınacak. 
Programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Müdür Yardımcısı Fikret Bilgili projenin amaçlarından bahsetti. Bilgili, “Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak, yeni mezunların iş dünyasını tanımak, onların iş verenlerin iş yaşamındaki başarıları hayat hikayelerini dinlemelerini ve kendilerine ileride örnek almalarını amaçlıyoruz.” dedi.
 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak, “Mezun olduktan sonra her türlü problemle karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple kendinizi her türlü bilgi ve deneyimle donatmalısınız. Mesleğiniz ne olursa olsun kendinizi satıcı olarak görün. Başkalarından daha iyi yaptığınız işleri keşfedin ve yapın. Mümkün olduğunca az hata yapmaya çalışın. Hedeflerinizin ne olduğunu bilin, kendinize güvenin ve bilgi düzeyinizi arttırın. Kendinizi başkalarından farklı kılacak bir özelliğinizin mutlaka olması gerekir.
Vali Yardımcısı Ali Yılmaz da böyle bir organizasyonun içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu programın tüm öğrencilere faydalı geçmesi temennisinde bulundu. “

Öğrencilere ve katılımcılara sertifikaları verilmesi ile program sona erdi. 
 
Editör: Vitrin Haber