Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında, Sinop Üniversitesi ile 19 ülkenin iş birliğinde gerçekleştirilecek 23 bilimsel projenin sözleşmesi YÖK toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı. 
Törene, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bayram ve üniversite rektörleri katıldılar.

Projeyle Uluslararası İş Birliği Geliştirilecek
Törende bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK tarafından ilk kez gerçekleştirilen Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ile araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, uluslararasılaşma süreçlerine katkı ile yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin amaçlandığını belirtti.

YÖK'ün başlattığı ve birçok ülkeye örnek olan Mevlana Değişim Programı'nın geçmişte sadece öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini içerdiğini anlatan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yeni YÖK'ün, 2016-2017 döneminden itibaren programı, "ülke odaklı", "alan odaklı" ve "proje tabanlı" olmak üzere üç kategoride yürütmeye başlayacağına dikkat çekti.

Projeyi Rektör Dalgın İmzaladı
Ardından Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı protokolü, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından imzalandı. İmza töreninde Sinop Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bayram’da hazır bulundu.
 
Editör: Vitrin Haber