TRT Trabzon Radyosu Program Yapımcısı Zeynep Ülkü Yıldırım’ın sunduğu programa canlı bağlantı ile katılan Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, kurulduğu günden bu yana kararlı bir şekilde büyümeye devam eden Sinop Üniversitesi hakkında üniversite adaylarına bilgiler verdi. Canlı telefon bağlantısında, Üniversitemizin 2007 yılından itibaren her geçen gün gelişerek, eğitimde bölgesine katma değer ürettiğini belirtti. Tabak, Sinop Üniversitesinin özellikle son üç yılda bünyesine kazandırdığı yeni bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi.

Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, Sinop Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda, bünyesine yeni bölüm ve programlar kazandırdığını belirterek, açılan bu bölüm ve programlar neticesinde 2015 yılında 5 Bin olan öğrenci sayısının 2017 yılında 10 Bin bandına ulaştığını söyledi.
 
ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK BAŞARISI
 Konuşmasında Sinop Üniversitesinin kısa sürede elde ettiği akademik başarılara da değinen Tabak, Sinop Üniversitesinin yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalar neticesinde bölgesinin en etkin üniversitelerinden biri haline geldiğini vurguladı.
 Tabak, Üniversitenin URAP verileri doğrultusunda; Akademisyenlerimizin yayımladığı makale sayısına göre ve Akademisyenlerimizin yayınlarına yapılan atıf puanına göre Karadeniz Bölgesinin birincisi olduğuna da dikkat çekti.
 
SOSYAL KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLER
 Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, radyo yayınında Üniversitedeki öğrenci odaklı çalışmalara da değindi.
 
Tabak, Sinop Üniversitesinin öğrenci kulüpleri aracılığı ile öğrencileri etkinlik düzenlemeye teşvik ettiğini ve yapılan etkinliklere maddi ve manevi katkı sağladıklarını belirtti.
 
Yıl içerisinde öğrencilere yönelik birçok sosyo-kültürel etkinliğe Rektörlük olarak ev sahipliği yaptıklarını da belirten Tabak, 2017 yılında 139 etkinliğin yapıldığını, bu sayının 2018 yılının ilk yarısında 120’ye ulaştığını ifade etti.
 
Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, Sinop Üniversitesi Vakfı aracılığı ile başarılı öğrencilere burs imkânı sağlandığını, yine maddi durumu yetersiz olan öğrencilere ücretsiz yemek yardımının da yapıldığını ifade etti.

ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK BARINMA İMKÂNLARI 
Tabak, Sinop’ta öğrencilerin barınması için devlet ve özel yurtların artışı noktasında her geçen gün gelişim sağlandığını söyleyerek, Sinop Şehir Stadyumunun yanında inşa edilen ve 1372 kişilik kapasiteye sahip KYK yurdunun hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getirdi.

ÖĞRENCİLER NEDEN SİNOP ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETMELİ? 
Konuşmasının sonunda, tercih yapacak olan tüm öğrencileri Sinop Üniversitesine davet eden Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, “öğrenciler neden Sinop Üniversitesini tercih etmeli sorusuna” ise 4 ayrı maddede cevap verdi:
 1 - Karadeniz Bölgesinin en büyük araştırma laboratuvarlarından biri olan SÜBİTAM’da, Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz son teknolojik imkânlarla bilimsel çalışmalarını yürütüyorlar.

2 – Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli aracılığı ile Turizm bölümündeki öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkânı sağlıyoruz. Ayrıca Uygulama Otelimiz, Sinop turizmindeki barınma ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır.
 
3 – Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızı Anaokulu ile Eğitim Fakültesinde öğretmenlik eğitimi alan öğrencilerimize, özgün bir uygulama alanı sağlıyoruz.
 
4 – Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilen spor kompleksimiz ve 15 Temmuz Kapalı Spor Salonumuz aracılığıyla; Üniversitemiz Akademik-İdari personeli ve öğrencilerimiz sportif etkinliklerini en iyi şartlarda gerçekleştiriyorlar.
Editör: Vitrin Haber