Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve beraberindeki heyet "Sudan -Türk Üniversiteler Uluslararası İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı"na katılarak, Sinop’u ve Sinop Üniversitesini Uluslararası platformda tanıttı. 

Afrika Ülkesi olan Sudan’da "Sudan -Türk Üniversiteler Uluslararası İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı" düzenlendi. Sudan ve Türk Üniversiteleri arasında daha iyi bir işbirliğinin oluşturulması amacıyla 12-14 Ocak tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Çankırı Üniversitesi öncülüğünde Sudan’ın Hartum şehrinde gerçekleştirilen fuara Sinop Üniversitesini ve Sinop’u temsilen Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Berber, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Ayas ve Mevlana Değişim Programı Uzmanımız Moustafa Ashmawy katıldı. 

Sudandaki birçok üniversite ile üniversitemiz arasında ikili anlaşmalar ve Mevlana Değişim Programı protokolleri imzalandı. 

Fuarda ziyaretçilerle birebir görüşen Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan ve beraberindeki heyet, toplantılar süresince Sudan Cumhurbaşkanı Vekili, Yükseköğretim Bakanı, Çalışma Bakanı, Üniversite Rektörleri ve diğer ilgililer ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.  Ayrıca Rektör Prof. Dr. Recep Bircan konuklarına çeşitli hediyeler taktim etmeyi de ihmal etmedi. 
Editör: Vitrin Haber