2015-2016 Akademik Yılı kayıt dönemi başladı. Sinop Üniversitesine yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin hizmetine sunulmak maksadıyla otogarda danışma masası kuruldu.

2015 LYS yerleştirme sonuçlarına göre ön lisans ve lisansta yerleşme oranı yüzde 97,83’e ulaşan Sinop üniversitesinde yeni kayıt heyecanı başladı. Her geçen yıl daha da büyüyen Üniversiteye bu yıl 3bin 29 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Yeni gelecek öğrenciler için ise Üniversite personeli hazırlıklarını tamamladı. 
Öğrenciler Otogarda Karşılandı
Türkiye'nin çeşitli illerinden Sinop Üniversitesine gelerek, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi için kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda karşılandı. Otogarda hazır bulunan danışma masası, Sinop'a gelen yeni öğrencileri otogarda karşılayarak fakülte/Yüksekokullara transferleri ring servislerle sağlıyor.
Görevli Personel Tüm Gayretiyle Çalışıyor
Servislerle üniversite birimlerine gelen Öğrencilerin kayıt işlemlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde yapılması için üniversitenin görevli personeli, tüm gayretiyle çalışıyor. Üniversite personeli aynı zamanda öğrencilere üniversite, şehir ve barınma olanakları gibi konularda da bilgi vererek, onların üniversite yaşamına ve Sinop’a daha kısa sürede uyum sağlamalarına katkı sağlıyor.
Fakülte/Yüksekokullara ring servis hizmeti
Danışma masası çalışanları ve Fakülte/Yüksekokullara ring servis hizmeti, kayıtların tamamlanacağı 7 Ağustos Cuma gününe kadar otogarda görevini sürdüreceği aktarıldı. 

 
Editör: Vitrin Haber