Sinop’un en büyük ve en kapsamlı yatırımlarından biri olan Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs alanı inşaatı hızla devam ediyor. AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş içerisinde Meslek Yüksekokulu binası, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor kompleksi ile Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezini barındıran Sinop Üniversitesi kampüs inşaatında incelemelerde bulundu. Kampüs inşaatında gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi alan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kampüs alanında çok büyük bir çalışmanın yürütüldüğünü belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 100 Milyon TL maliyetli Sinop Üniversitesi kampüsünün hızla tamamlandığını söyledi. Maviş; “Bugün kampüs alanımızda devam eden yatırımların inşaatlarını gezdik. Öncelikle Sinop Üniversitesinin kampüs alanındaki bu çalışmalara katkısı olan başta, hükümetimize YÖK başkanımıza ve ilgili bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sinop Üniversitesinin kampus alanında çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Bugünkü mali değeri açısından bakıldığında eski rakamla 100 trilyon bugünkü parayla ise 100 milyonu aşkın bütçe öngörülen bir yatırım süreci burada devam ediyor. Proje açısından da bakıldığında hem estetik olarak, hem sosyal dokuların yeterince sağlanmış olması açısından fevkalade güzel bir proje ilerliyor. Yaklaşık bin dönüme yakın bir alanda kampus yerleşkemiz kurulmuş olacak. Peyderpey fakülte ve yüksekokul binalarımız hizmete giriyor” dedi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İLİMİZİN EN BÜYÜK YATIRIMCI KURULUŞU HALİNE GELDİ
Sinop Üniversitesi’nin 100 milyon TL maliyetli yeni kampüs alanının tamamlanması ile birlikte birçok yeni bölümün de üniversite bünyesine kazandırılacağını ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, devam eden kampus inşaat alanının toplam yatırım tutarı açısından bakıldığında Sinop üniversitesinin ilimizin en büyük yatırımcı kuruluşu haline geldiğini söyledi. Maviş; “Sinop, bir turizm kenti ve bir eğitim kenti olma potansiyelini taşıyor demiştik.  Hocamızın göreve başladığında ve bizim göreve geldiğimizde Sinop Üniversitesinin 5 bin 700 öğrencisi vardı. Bugün 11 bin 500’ü aşan bir üniversite öğrencisine sahip bir kent haline geldik. Dolayısıyla üç yıl gibi kısa bir sürede öğrenci sayısı 2 katını aşmış oldu. Önümüzdeki yıllarda yeni açılacak olan programlarla birlikte bu rakam çok daha yukarılara taşınmış olacak. Öğrenci sayısının artıyor oluşu hem Sinop’un sosyal ve kültürel hayatına hem de Sinop ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Burada devam eden kampus inşaat alanının toplam yatırım tutarı açısından bakıldığında Sinop üniversitesinin ilimizin en büyük yatırımcı kuruluşu olduğunu söyleyebiliriz. Sinop belediyemizin yaklaşık 50-60 milyon bir bütçesi var bildiğim kadarı ile. Özel idaremizin de bu civarda bir bütçesi var. Üniversitemizin ise geçtiğimiz yıl mecliste onaylanan bütçesi 99 milyon TL. Yani, Sinop üniversitesi, Belediye ve özel idarenin bütçelerinin iki katı kadar bir bütçeye sahip. İnşallah üniversitemizin bu yıl bütçeden daha büyük bir pay almasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR
Sinop üniversitesinin sosyal ve kültürel hayata çok önemli katkılar sağladığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım maviş, yeni kampus alanı ile birlikte genişleyecek olan Sinop Üniversitesinin şehre sağlayacağı katkıların artarak devam edeceğini ifade etti. Maviş; “Sinop üniversitesinin sosyal ve kültürel hayata çok önemli katkılar yaptığını da gözlemliyorum ve TBMM’de de bunun özellikle vurguluyorum. Biz burada bir turizm çalıştayı yaptık. Su ürünleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Şimdi, Mahmut Kefevi araştırma merkezi tarafından Türk-İslam kültürünün Sinop’taki izlerini araştıracağımız bir sempozyum planlanmış, bunu da 3 Ekim’de yapacağız inşallah. Bu açıdan bakıldığında Sinop üniversitemiz, hem ilahiyat fakültesi hem de diğer fakülte ve yüksekokullarımızın yaptığı kültürel ve sosyal etkinliklerle şehrimize son derece büyük katkılar sağlıyor. Ben yatırımların Sinop’umuz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen inceleme gezisine AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in yanı sıra,  Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü katıldı. 

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, inceleme gezisi sonrasında İlahiyat Fakültesinde görevli akademik ve idari personel ile bir araya gelerek, yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.
 
Editör: Vitrin Haber