Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin davetlisi olarak geldiği Sinop'ta "Deniz ve kıyılar" konusunda konferans veren İngiltere Hull Üniversitesi'nden Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mike Elliott, üniversite rektörlüğü ile karşılıklı bilimsel değişim programları konusunda anlaşma yaptı. 

Yapılan görüşmelerin sonucu "Erasmus+Programme" kapsamında 2014/15-2020/21 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi ile İngiltere Hull Üniversitesi arasında karşılıklı öğrenci, akademik ve idari personel değişimine imkan tanıyacak anlaşmanın hayata geçirilmesine karar verildiği öğrenildi. Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin ilgili mensupları İngiltere’ ye gidebilme imkanı bulacak.

Sinop Üniversitesi'nin imkanlarını yerinde gören ve inceleyen Prof. Dr. Mike Elliott, İngiltere Hull Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasında karşılıklı işbirliği anlaşması yapmayı teklif ederken, söz konusu teklif Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan başta olmak üzere, rektör yardımcıları, Su Ürünleri Fakültesi dekan yardımcıları ve üniversitenin Erasmus Koordinatörü tarafından 3 saat süren değerlendirme toplantısı sonucunda uygun görülerek kabul edildi. 

Bu arada; Türkiye ile İngiltere arasında, bilimsel ve teknolojik işbirliğinde somut adımlar atmak üzere yürütülen “Katip Çelebi-Newton Fonu Mutabakat Zaptı” nın yürürlüğe girmesi nedeniyle, bu fondan ortak projeler yaparak istifade etme konusunda fikir birliğine varılırken, ön çalışmalara da başlanıldı. 


Editör: Vitrin Haber