Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kapsamında CBK Soft Firma yetkilisi Engin Bektaş tarafından yazışmaların elektronik ortamda ve elektronik imza ile yapılması amacıyla Üniversitemiz personeline yönelik, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) eğitimleri düzenlendi.

Eğitimler kapsamında ilk olarak, CBKSoft Firma yetkilisi Engin Bektaş, Üniversite EBYS Üst Kurulu Üyelerine, EBYS Uygulama Komisyonu Üyelerine, Üniversitemiz Akademik Personeli ve Daire Başkanlarına bilgilendirme toplantıları düzenledi. 3 gün süren toplantılarda CBKSoft Firma yetkilisi Engin Bektaş, EBYS sistemini tanıtmak, geçiş aşamasında karşılaşılabilecek sorunların neler olacağı, Üniversitenin işleyişine en uygun Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) yapılandırılmasını planlamada yol gösterici konularda bilgiler verdi.

Daha sonra Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar laboratuvarında CBKSoft Firma yetkilisi Engin Bektaş, Sistemin sağlıklı bir şekilde oluşturulması ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla Üniversite personeline yönelik eğitimler gerçekleştirdi. 10 gün süren eğitimlerde personelimizin EBYS Birim Sorumlularına ve Sistem Yöneticilerine EBYS yazılımının kullanımı ve teknik detaylarına ilişkin bilgiler verildi.

Bilgilendirme toplantıları ve Eğitimler sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, SBKSoft firma yetkilisi Engin Bektaş’a teşekkür ederek Sinop Üniversitesi adına hediye takdim ettiler.  
 
Editör: Vitrin Haber