Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında devam etmekte olan ve Sinop Üniversitesinin de ortağı olduğu CoCoNet projesi kapsamında Su Ürünleri Fakültesinde, “Denizel Koruma Alanları” isimli toplantı düzenlendi. 

Sinop Üniversitesi bulunduğu bölgeye sosyal, ekonomik, kültürel, sportif ve bilimsel katkılar sunmaya devam ediyor. Şehri ve bölgesi ile bütünleşen Üniversite, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın öncülüğünde bilimsel çalışmalara öncülük ediyor.
Bu doğrultuda Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında devam etmekte olan ve Sinop Üniversitesi’nin de ortağı olduğu CoCoNet (Towards Coast to Coast NETworks of marine protected areas - from the shore to the high and deep sea- coupled with sea-based wind energy potential) projesi kapsamında Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde, Sinop ve Çevre Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile “Denizel Koruma Alanları” isimli toplantı 11.08.2015 tarihinde gerçekleştirildi.
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin başkanlığında düzenlenen toplantıda Proje Koordinatörü Prof. Dr. Levent Bat; “CoCoNet Projesinin İçeriği ve Hedefleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bunun yanında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Topaloğlu “Denizel Koruma Alanları’nın Gerekliliği” başlıklı; Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem “Denizel Koruma Alanları ve Balıkçılık” isimli sunumları gerçekleştirdi.
Sunumların ardından Su Ürünleri Kooperatiflerinin yöneticileri “Denizel Koruma Alanları” konusunda soru ve önerilerini sundu. Toplantıya katılan Su Ürünleri Kooperatifleri yöneticileri adına S.S. Sinop-Kastamonu Bölgeleri Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak “Bu toplantı ile konu hakkında son derece önemli bilgilere vakıf olduk, bu ve bunun gibi toplantılar ile üniversitemiz ile birliklerimiz arasındaki bilgi alış-veriş bağının güçlenmesine sebep olacaktır. Kooperatifler olarak bizler her platformda üniversitemiz ile birlikte hareket etmek ve üniversitemizin desteğini almak noktasında umutluyuz. Bundan sonra üniversitemizin yapacağı toplantılara katılmaktan çok büyük memnuniyet duyacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Toplantı başkanlığını yürüten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin; “Su Ürünleri Fakültesi olarak bölgenin lokomotif gücü olan balıkçılık ve balıkçılarımız ile her alanda işbirliği içerisinde olmak ve bölgenin balıkçılık faaliyetlerinin gelişmesi adına bölge balıkçılığına destek olmak hedeflerimiz arasındadır. Bugün gerçekleştirilen bu toplantı ile bu başlangıcı yaptık. Önümüzde, bölgemiz balıkçıları ve onların sorunları ile ilgili önemli ve geniş çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapmayı istiyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber