Kurulduğu yıldan bugüne, bölgesine değer katan, geleceği olan ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen programları bünyesine kazandıran Sinop Üniversitesi, fiziki altyapısını geliştirerek öğrenci sayısını arttırmaya devam ediyor. 

İKİ YILDA 18 FARKLI PROGRAM AÇILDI
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın öncülüğünde, akademik ve idari personelin görüş ve önerileri alınarak hazırlanan 2016-2019 Eylem Planını bir bir hayata geçiren Sinop Üniversitesi, Son iki yılda gelecek vadeden ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen 18 farklı bölüm ve programı bünyesine kazandırarak öğrenci kabulüne başladı.

Sinop Üniversitesi bu atılımlarla birlikte, 2015 yılında 5 Bin 600 olan öğrenci sayısını 2017 yılında 10 Bin 740’a ulaştırdı.

SON İKİ YILDA 4 YENİ BİRİM
Özellikle farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik önemli adımlar atan Sinop Üniversitesi, son iki yılda açılan; Sanat ve Tasarım Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Durağan Meslek Yüksekokulu ile büyümeye, gelişmeye hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 90’A ULAŞTI
Türkiye’nin en çok tercih edilen Üniversitelerinden biri olan Sinop Üniversitesi, 2017-2018 Akademik yılında bölüm ve programlarını tercih ederek kayıt yaptıran öğrenciler bazında yüzde 90’lık bir doluluk oranına ulaştı. 

ŞEHRİNE VE BÖLGESİNE DEĞER KATAN ÜNİVERSİTE
Sinop Üniversitesi, nitelik ve nicelik bakımından da gelişimini sürdürerek, Sinop’a sosyo-kültürel alanda birçok önemli katkı sağladı.
Sinop Üniversitesi son iki yılda; 5 Sempozyum, 84 Konferans/Panel/Toplantı, 136 adet Türkçe yayını, 317 adet yurtdışı yayını, 125 adet kitap yayını, 57 adet Doktora/Yüksek lisans tezi, 20 adet TÜBİTAK tarafından desteklenmiş proje ve 4 Adet Avrupa Birliği tarafından desteklenmiş proje ile Akademik camiada önemli bir saygınlık kazandı.

Sinop Üniversitesinin bu başarısını önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Eğitim, kültür ve bilim alanında gerçekleştirdiği öncü çalışmalarla sürekli olarak adından söz ettiren Üniversitemiz, bu başarısını aldığı ulusal ve uluslararası derecelerle de kanıtladı. Bu başarıya imza atan özverili Öğretim Elemanlarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber