Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan ve yabancı uyruklu öğrencilere yönelik hizmet veren web sitesi “study.sinop.edu.tr” İngilizce, Arapça, Azerice, Rusça ve Türkçe olmak üzere beş dilde yayına başladı.

Giderek genişleyerek daha işlevsel ve güncel bir yapıya kavuşan Sinop Üniversitesi web sitesi, Üniversiteye ve Sinop’a dair her türlü bilgiye en doğru ve hızlı ulaşma imkanı tanıyor. 

Konu hakkında bilgi veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Üniversitemizin uluslararasılaştırılması kapsamında 2013 yılından itibaren yabancı uyruklu öğrencileri, Üniversitemizde misafir etmeye başladık. Bu doğrultuda ilk yıl 12 olan öğrenci sayımız ikinci yılda 8 ülkeden 41 öğrenciye ulaşmıştır. Yıl içerisinde katılmış olduğumuz uluslararası fuarlarda hem üniversitemizin hem de şehrimizin daha iyi tanıtımının yapılabilmesi açısından farklı dillerde web sitesi oluşturma ihtiyacı doğmuştur. Bundan dolayı üniversitemiz İngilizce, Arapça, Azerice, Rusça ve Türkçe olmak üzere beş dilde yayına başlamıştır. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç oldukça farklı dillerde de sitemiz yayına hazırlanacaktır. Üniversite olarak bundan sonra yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından daha fazla faydalanmak için adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber