Resmi olarak sonuçlar açıklanmamış olsa da Sinop'ta temel eğitim okul öğretmenlerinin öğrencilerden aldıkları dönüşlere göre il genelinde TEOG başarısı kısmen ortaya konuldu. 
Buna göre; henüz resmi olarak açıklanmayan 120 soruluk Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) yüzde yüz yapan öğrenci sayısı il merkezinde 14, ilçelerde ise 13 öğrenci olmak üzere il genelinde toplam 27 olarak belirlendi. 

119 SORU YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI 50
120 sorudan 119 yapan öğrenci sayısı; il merkezinde 22 ve ilçelerde 28 olmak üzere il genelinde 50 öğrenci olurken, 120 sorudan 118 yapan öğrenci sayısı il merkezinde 24, ilçelerde de 13 olmak üzere toplamda 37 öğrenci oldu.   

SONUÇLAR HENÜZ RESMİ DEĞİL
Konuyla ilgili bilgi istediğimiz Temel Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurteseven; "Sonuçlar resmi olmadığı gibi genel tahminleri yansıtıyor. Özellikle Temel Eğitim Okul müdürlerimizin gayretleri ve öğretmenlerimizin fedakarlıkları ile başarının önümüzde ki eğitim öğretim döneminde daha da artacağına inanıyoruz. Bu başarıyı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerek çocuklarımızın başarılarının artmasını destekleyecek sosyal faaliyetlerle, gerekse akademik çalışmalarla artırmayı hedefliyoruz. Burada dikkat ettiğimiz en önemli unsur çocuklarımızı sosyal hayattan koparacak bir rekabet ortamına sokmadan hedefe ulaşabilmek" dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber