Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, tarihi ve doğal güzellikleriyle bir turizm ve eğitim şehri olma yolunda hızla ilerleyen Sinop’ta, ulusal ve uluslararası sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin modern imkanlarla yapılabileceği, ilimizin en büyük ve en kapsamlı yatırımlarından biri olan Sinop Üniversitesi Spor Kompleksi”ni yerinde incelediler. 

Uluslararası FİFA standartlarında inşa edilen Sinop Üniversitesi Spor Kompleksini gezen Sinop Protokolü, tesisin Sinop’a değer katacağını belirterek, hayata geçirilen bu güzel tesis için,  Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teşekkürlerini sundular.

Rektör Dalgın ise göreve geldiği günden itibaren öğrencilerin fiziki ve sosyal gelişimleri için her türlü çalışmada desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerine ve Sinop protokolüne teşekkür ederek, “Tüm gayretimiz ilimizin bir kültür, turizm ve eğitim şehri olmasına katkı sunmaktır” dedi.

SPOR BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİ VE İLİMİZİN HİZMETİNDE
Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı’nda yer alan, ulusal ve uluslararası bir çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek donanımda inşa edilen "Atletizm Pisti ve Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası", 2016-2017 akademik yılında ilk öğrencilerini ağırlayan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine en iyi şartlarda uygulamalı eğitim görme imkanı da sağlayacak.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİNE ULAŞIMI SAĞLAYAN BOZUK YOL İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Ayrıca Sinop Protokolü, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesine ulaşımı sağlayan yolun da eğitim öğretim başlangıcına kadar imkanlar çerçevesinde Sinopluların ve öğrencilerin hizmetine sunulmak üzere onarılması yönünde çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdiler.
Editör: Vitrin Haber