Mersin Üniversitesi ve Mersin Çocuk Üniversitesi ev sahipliğinde “Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı” ve TÜBİTAK 4007 – Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen “2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği” ne Sinop Çocuk Üniversitesi de katıldı.

Bilim Şenliği’nde; 22 Çocuk Üniversitesi’nden 150 akademisyenin atölyesi, 11 bilim merkezi ve farklı kurumların atölyeleri, 6 ülkenin atölyeleri ile Mersin il genelinden 400 ortaokul ve lise öğrencisinin 200 proje sergisi yer aldı. 
Bilim Şenliği’ne Sinop Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Yenilmez Türkoğlu ve Fen Eğitimi Programı Yüksek Lisans Öğrencileri İrem Üçüncüoğlu ile Şükriye Demirci “Arduino Uygulamaları ve Eğlenceli Fen Etkinlikleri" isimli atölyeleri ile katılarak, öğrencilere birbirinden farklı etkinlikler sundular.

Proje yürütücüsü Soner Yurtdaş; Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu ve Türkiye Çocuk Üniversiteleri Ağı'nın oluşturulması ve Türkiye'de bulunan çocuk üniversiteleri ve bilim merkezleri arasında etkin işbirliği olanaklarının gerçekleştirilmesi için daha çok ortak projeler yapılmasının gerektiğini ve Sinop Çocuk Üniversitesi’nin katılımından dolayı memnun olduklarını dile getirerek, teşekkürlerini sundu. 

 
Editör: Vitrin Haber