16 farklı ülke ve 34 şehirden çok sayıda araştırmacı ve uzmanın katıldığı Bilim Şenliğini; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 168 okuldan, 395 öğrenci ve 140 öğretmen ziyaret etti.
 
Bilim Şenliği’ne Sinop Üniversitesini temsilen katılan Sinop Çocuk Üniversitesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozkurt Altan ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan, öğrencilere Çocuk Üniversitesinin yürüttüğü proje ve etkinlikler hakkında bilgiler vererek, tanıtıcı materyaller hediye etti. 
 
Sinop Çocuk Üniversitesi tarafından standımızı ziyaret eden öğrencilere yönelik “Hafıza Oyunları ve Yaratıcı Düşünme” ile Gizemli Bilim" etkinlikleri de gerçekleştirildi.
 
Bilim Şenliğinde konuşan proje yürütücüsü Soner Yurtdaş, Türkiye’deki çocuk üniversiteleri arasında etkin işbirliği sağlanarak ortak projeler hayata geçirileceğini belirtti. Soner Yurtdaş, bu projenin en önemli ortaklarından biri olan Sinop Çocuk Üniversitesi’nin de bilim şenliğine katılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Editör: Vitrin Haber