Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şube Başkanı Yalçın Oğuz, pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitim politikalarını eleştirdi. 

2017-2018 eğitim-öğretim yılına eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşların düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile girdiğini belirten Yalçın Oğuz, ADD olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'yeni müfredat' programlarını reddettiklerini söyledi. 

Müfredatın; laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düştüğünü kaydeden Yalçın Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü, "Demokrasinin güvencelerinden biri olan ve anayasal koruma altında bulunan Öğretim Birliği Yasası’nın yok edilmesini, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli buluyoruz. Başarılı okullarımızın ‘Proje Okul’ adı altında, başarıları gölgeli imam hatip okullarına dönüştürülmelerini istemiyoruz. 4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için, ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime geçilmesini talep ediyoruz. Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmalarını ve öğretmenlerimize yaşatılan inanılmaz değerbilmezliği aymazlık olarak niteliyoruz. Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına razı olmuyoruz. Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokaktan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.                 

 
Editör: Vitrin Haber