Samsun Bilim ve Sanat Merkezi, İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Samsun’da ilk kez “Bilim Şenliği” düzenlendi. Şenliğe Sinop’un da içinde bulunduğu çeşitli illerden öğrenci katıldı. 
 
Cumhuriyet Meydanı’na kurulan stantlarda Karadeniz’in 5 ilinden gelen öğrenciler kendi buluşlarını vatandaşlara tanıttı. Yaptıkları buluşlarla uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

“İLKLERİN ŞEHRİ İLKADIM”
İlklerin her zaman ilklere yakıştığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu şenlikte sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Bilim ve Sanat Merkezi Türkiye’de 74 ilde var. Bunlardan bir tanesi de Samsun’da. Tabi ilklerin şehri İlkadım burası. İlklerin şehri İlkadım’a da ilkleri yapmak yakışır. Şu anda Bilim Sanat Merkezlerinin 5 vilayetten temsilcilerini buraya getirmek suretiyle bir ilke imza atmışlar. O da İlkadım’da oldu. İlkadım da hep ilkler yapılıyor. Bundan dolayı Samsun Bilim ve Sanata Merkezi Müdürüme teşekkür ediyorum” dedi.
“BİZ İLKİ BAŞARDIK, BUNDAN SONRASININ DA GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Özel ve üstün yetenekli öğrencilerin yaptığı buluşları değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Nazan Armutlu, “Buradaki birçok çocuk farklı okullardan geliyor. Fakat onlar aynı zamanda Bilim Sanat Merkezi’nin öğrencileri. Ve onlar Bilim ve Sanat Merkezi’nde var olan özel ve üstün yetenekli performanslarını en üst düzeyde kullanmaları için bizler eğitimlerinde çok farklı etkinlikler uyguluyoruz. Bu farklı etkinliklerimizi de sizlere göstermek amacıyla böyle bir şenlik düzenledik. Bazı illerden de Bilim Sanat Merkezlerini buraya davet ettik. İnşallah bir daha ki senelerde ev sahipliğini başka Bilim Sanat Merkezleri de yapacaktır. Biz bir İlki başardık, bundan sonrasının da geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
“İLKLERİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”
Her şeyin ilkini yapmanın zor ve önemli bir başarı olduğunu belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, “İlkleri yapmak çok önemlidir. Bilim Sanat Merkezimiz 5 ilin katılımıyla burada bir şenlik düzenliyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda katılım daha büyük boyutlarda ve 74 ilin Bilim ve Sanat Merkezlerinin katılımıyla daha da güzel bir hale gelir. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri beyin göçü. Yani yetişmiş bu ülkeye hizmet edecek öğrencilerimiz ve insanlarımızın yabancı ülkelere gitmek zorunda kalması. İnşallah son 5 yılda ülkemize ciddi bir şekilde beyin göçüyle başka ülkelere gidenler geri geliyor. ‘Ben ülkeme hizmet etmem gerekiyor’ diyor ve bilgi birikimini ülkemizde değerlendiriyor. Bilim ve Sanata Merkezi’ndeki öğrencilerimizin çalışmalarıyla bu ülkeyi daha iyi bir noktaya getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlar ve protokol, öğrencilerin buluşlarının yer aldığı stantları gezdiler. Samsun, Çorum, Ordu, Tokat ve Sinop'un katıldığı şenlik 28 Mayıs(yarın) akşamı sona erecek. 

Editör: Vitrin Haber