Sabancı Üniversitesi yetkilileri, lise öğrencilerine Sabancı Üniversitesi’nin eğitim sistemi, burs olanakları, kampüs hayatı hakkında bilgi verilirken, öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NİN EĞİTİM SİSTEMİ
Lisans eğitimine Türkiye’deki ilk “bölüm seçme özgürlüğü sistemi” olan Sabancı Üniversitesi’nde başlayacak öğrenciler, okumak istedikleri program tercihini ikinci sınıfın sonunda yapabiliyorlar. Bu öğretim sistemi, öğrencilerin daha önce gördükleri eğitimden ve LYS hazırlık dönemindeki zorunlu test yaklaşımından farklı, gerçek üniversite tecrübesi, çeşitliliği ve derinliği olan bir akademik program niteliği taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nin disiplinler arası yapısı, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştiriyor.

TÜRKİYE’DEN DÜNYANIN EN İYİ 400 ÜNİVERSİTESİ İÇİNE GİREN TEK ÜNİVERSİTE SABANCI ÜNİVERSİTESİ
Times Higher Education (THE) 2019 Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralamasında bu yıl Türkiye’den toplam 23 üniversite yer aldı. Sabancı Üniversitesi 77 ülkeden 1258 üniversitenin değerlendirmeye alındığı bu yılki sıralamada 351-400 bandında yer alarak Türkiye’den değerlendirmeye alınan 23 üniversite içinde birinci oldu.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NDE BURS İMKÂNLARI
Sabancı Üniversitesi’nde YKS sınavı ile ilk girişte ve öğrenime devam ederken çeşitli burs imkânları sunuluyor.

İLK GİRİŞTE EDİNİLEN BURSLAR
Sabancı Üniversitesi’nde YKS ile girişte hak kazanılan burslar üç grupta toplanıyor; Tam Burs, Yarım Burs, Çeyrek Burs.

TAM BURS
Tam Burs ile Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere, öğrenim ücreti muafiyetinin yanı sıra 4 kişilik yurt odası muafiyeti sağlanıyor.

ÜSTÜN BAŞARI BURSU
Tam Burs ile öğrenim görmeye hak kazanan ve ilk 1000’de yer alarak Mühendislik ve Doğa Bilimleri ve Yönetim Bilimleri fakültelerinden birine veya Endüstri Mühendisliği Programı’na giren öğrencilerin bursu Sakıp Sabancı Üstün Başarı Bursu’na yükseltiliyor.

Tam Burs ile öğrenim görmeye hak kazanan ve ilk 1000’de yer alarak Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ne giren öğrencilerin bursu Metin Sabancı Üstün Başarı Bursu’na yükseltilir.
Bursları, Üstün Başarı Bursu’na yükseltilen öğrencilere 2 kişilik yurt ücretinden muafiyet ve aylık 750 TL harçlık sağlanır. Tam Burs ile öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler, yurtta kalmak istemedikleri taktirde, burs ücretinin 2/3’ünü nakit olarak alabilirler.

YARIM BURS
Yarım Burs kapsamında öğrencilere öğrenim ücretinden % 50 muafiyet sağlanır.

YÜKSEK BAŞARI BURSU
İlk 10.000’de yer alarak, Sabancı Üniversitesi’ne Yarım Burs ile giren öğrencilerin bursuYüksek Başarı Bursu’na yükseltilir. Yüksek Başarı Bursu kazanan öğrencilere öğrenim ücretinden % 75 muafiyet sağlanır.

ÇEYREK BURS
Çeyrek Burs kapsamında öğrencilere öğrenim ücretinden % 25 muafiyet sağlanır.

TAKDİR BURSU
İlk 25.000’de yer alarak, Sabancı Üniversitesi’ne Çeyrek Burs ile giren öğrencilerin bursu Takdir Bursu’na yükseltilir. Takdir Bursu kazanan öğrencilere öğrenim ücretinden % 50 muafiyet sağlanır.

DESTEK BURSU
Bunların yanı sıra; Sabancı Üniversitesi’ne, ilk 80.000’de yer alarak, burssuz kontenjandan giren öğrencilere Destek Bursu verilir. Burs kapsamında öğrenim ücretinden %25 muafiyet sağlanır.
İlk girişte kazanılan burslar; öğrenciler derslere kayıtlı olarak öğrenimine devam ettigi ve disiplin cezası almadığı sürece, normal öğrenim süresince kesintisiz olarak devam eder. Normal öğrenim süresi; Diller Okulu’nda geçirilebilecek bir yıllık veya bir dönemlik süreyi de kapsamak üzere; öğrenimine Diller Okulu’ndan başlayan öğrenciler için 5 yıl, doğrudan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise 4 yıldır.
Farklı diploma programına geçişlerde kazanılan burs devam eder. Akademik başarısızlığa bağlı olarak herhangi bir burs kaybı söz konusu değildir. Öğrencilerin YKS sıralamasına göre faydalanabileceği ek burs olanakları da bulunur. Farklı diploma türü notuna göre ek burs olanağı bulunur.

ÖĞRENİME DEVAM EDERKEN SAĞLANAN BURS OLANAKLARI
Sabancı Üniversitesi’nde öğrenciler, öğrenime devam ederken, gerekli kriterleri sağladıkları takdirde; Sakıp Sabancı Teşvik Bursu, Dilek Sabancı Bursu, Hacı Sabancı Bursu, Türkan Sabancı Bursu, Suzan Sabancı Dinçer Bursu, Sabancı Vakfı İhtiyaç Bursu, Tenzile Erdoğan Bursu, Ayşe (Gül) Aktaş Bursu, Mehmet Zorlu Vakfı Bursu, Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) Bursu ve Aylık İhtiyaç Bursu olanaklarının birinden faydalanabilirler.

TÜRKİYE’NİN EN GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTESİ
Sabancı Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından yapılan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017"de de liderliğini sürdürdü ve yine Türkiye'nin "En Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi" oldu.

GÜÇLÜ AKADEMİK YAPI
Sabancı Üniversitesi’nde toplam 390 öğretim elemanı bulunuyor. Tam zamanlı öğretim üyelerinin yaklaşık yüzde 84’ü doktoralarını yurtdışında tamamlamıştır. Sabancı Üniversitesi’nde, her tam zamanlı öğretim üyesi başına 18,9 öğrenci düşüyor.

COLLABORATİON SPACE
Farklı disiplinlerden bireylerin üretme, geliştirme ve fikir paylaşma amacıyla bir araya geldikleri maker alanlarının en yenisi “Collaboration Space”, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’nde açıldı. “Teknoloji ve Sanat; Tasarım ve Girişimcilik” ilkesiyle yola çıkan Collaboration Space’de, sanal gerçeklik, Ardunio/Raspberry Pie, fotoğraf çekimi, 3D modelleme, 3D yazıcılar ve yazdırma, programlama, robotic ve benzeri konularında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.
Sabancı Üniversitesi öğrenci ve mensupları ile diğer üniversitelerden ve liselerden de ziyaretçilerin kullanımına açılan Collaboration Space’de ayrıca maker kültürü üzerine çalışan uzmanların eğitim ve etkinliklerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
Sabancı Üniversitesi, yurt dışına en çok öğrenci gönderen ilk üç üniversiteden biridir.
Erasmus Öğrenci Değişim Programı ve Global Exchange programlarına dâhil olan Sabancı Üniversitesi, yurt dışına gönderdiği öğrenci sayısı bakımından da liderdir. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin büyük bir kısmı, dünyanın farklı ülkelerinden gelmiştir. Değişim öğrencileri için “Gönüllü Aile” sistemi de geliştiren Sabancı Üniversitesi’nin, 29 farklı ülkeden 155 üniversite ile anlaşması vardır.

YURT OLANAKLARI
Türkiye’de toplam öğrenci sayısına oranla en fazla yatak kapasiteli öğrenci yurdu Sabancı Üniversitesi’ndedir. Sabancı Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, ilk yıllarında Sabancı Üniversitesi yurtlarında kalma hakkına da sahip olurlar. Ayrıca, İstanbul dışından gelen tüm öğrencilere sonraki yıllar için de öncelik tanınıyor.
Tüm odalarda duş, giyinme dolapları, her öğrenci için ayrı telefon ve internet bağlantısı bulunuyor. Yurt binalarının her katında ders çalışma salonu ve televizyon odaları bulunurken, tüm yurt binalarında mutfak, yıkama ve kurutma makineleri içeren çamaşır odaları yer alıyor. Yurtların tüm kullanım alanları haftanın belirli günlerinde temizlik elemanlarınca temizlenir.

KAMPÜS OLANAKLARI
Sabancı Üniversitesi kampüsünde, Gösteri Merkezi’nden Spor Merkezi’ne, Sağlık Merkezi’nden Market’e, Sinema Salonu’ndan spor alanlarına kadar her türlü imkan bulunuyor.

Bu bir 'Advertorial'dir.
 
Editör: Vitrin Haber