Sinop’ta faaliyet gösteren Stemmaker Atölye Sinop’ta farkındalık sağlamak için Aşıklar Parkında tanıtım standı açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi ve alaka gösterdiği etkinlikte çocuklar robotlarla tanıştı. 
Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Stemmaker Atölye kurucusu Elif Sivri; "Öncelikle gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduk, ziyarete gelen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

ROBOTİK, KODLAMA VE STEM DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE GELDİ
Robotik, kodlama ve STEM’in dünyada çok önemli bir yere geldiğini belirten Sivri; “Teknolojik alt yapıda ve üretimin alt yapısında artık olmazsa olmazlar arasında bulunmakta. Bu anlamda robotik ve kodlamaya çocuklarımız çok ilgi duyuyorlar. Bizim de atölyemizi kurma sebebimiz çocuklarımıza teknolojik alt yapıyı ve gerekli materyalleri sağlayarak kendi robotlarımızı üretmek.  Bununla beraber, boş vakitlerini bilgisayar ya da tablet karşısında geçiren çocuklarımızın kendi mobil uygulama ve mobil oyunlarını üreterek teknolojiyi doğru ve faydalı kullanmalarını hedefliyoruz. Diğer şehirlerde bu tür oluşumların var olduğunu artık kendi şehrimizde de bir üretim atölyesi olduğunun farkındalığını sağlamak. Amacımızın çocuklarımıza bu tür imkânlar sağlayarak dezavantajlı durumdan avantajlı duruma geçmelerini sağlamak” diye konuştu. 

“ROBOTİK VE KODLAMA” ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Sivri sözlerine şöyle devam etti; “Stemmaker Atölye olarak, yaz tatili boyunca devam eden 2 haftalık yaz kurslarımızla bölgemizdeki çocuklarımız,  “robotik ve kodlama” etkinlikleri düzenleyerek bu süre içinde Algoritma, Temel Elektrik/Elektronik, Robotik, Kodlama, STEM odaklı etkinlikler, Mobil Uygulama Yapımı, Mobil Oyun yapımı, Arduino, Unplugged (Bilgisayarsız) Kodlama, 3boyutlu modelleme ve 3 boyutlu yazıcı çalışma mantığı ile birlikte Keşfetme Teknikleri, Olumlama ve Tanıma Teknikleri, Merak Uyandırma Teknikleri, Ekip, Planlama, Rastlantıları Disipline Etme kavramlarını öğrendi”. 
Editör: Vitrin Haber