2017-2018 Akademik Yılı Açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Ülkemizdeki tüm Devlet ve Vakıf Üniversite Rektörlerinin yanı sıra; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır, Sinop Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman Uğur ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRETMEN KALİTEMİZİN YÜKSELTİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARA İHTİYACIMIZ VAR
2017-2018 Akademik Yılı Açılış törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni akademik yılın başarılı geçmesini temenni ederek şu ifadeleri kullandı: “YÖK Başkanı ve üyelerini böyle güzel bir açılış tertip ettikleri için gönülden tebrik ediyorum. Bu etkinliğin artık her yıl tekrarlanarak devam edeceğine inanıyorum. YÖK'e iki yeni hedef açıklamak istiyorum. Bunlardan ilki öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi. Özellikle öğretmen kalitemizin yükseltilmesine yönelik çalışmalara da ihtiyacımız olduğu açıktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK işbirliği içinde bu hususun masaya yatırılması ve etkin bir eylem planı ortaya konması şarttır. Eğitim-öğretim meselesi öyle önemlidir ki Türkiye'yi dershaneler ve kolejlerde yetiştirdikleri kişiler üzerinden teslim almaya teşebbüs eden örgütlerin saldırılarına dahi bu ülkede maruz kaldık. 15 Temmuz, daha öncesinde 17-25 Aralık işte böyle bir organizasyonunun ürünüdür. Türkiye'nin en parlak beyinlerini eğitim ve öğretimin cazibesini kullanarak devşirip, zihinlerini kendi ülkesine ve milletine karşı kullanacak derecede iğdiş eden bir örgüte karşı en büyük mücadeleyi vereceğimiz yer yine aynı alandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca, Meslek Yüksekokullarının gerekirse yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

YÖK BAŞKANI SARAÇ’DAN, ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI AÇIKLAMASI 

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ise, üniversiteye girişte yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunarak, "Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz" dedi.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Külliyemizde sizlerle bir arada olmak, üniversitelerimize güç katmaktadır. YÖK olarak önümüze somut hedefler koyduk. İhtisaslaşma, mühendislik ve temel bilim alanlarına yönelik YÖK planlamaları, YÖKDİL, ALES sınavlarındaki köklü değişiklikler. Ülkenin geleceği açısından temel bilimler eğitiminde bu yıl doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Üniversite giriş sınavlarına da temas etmek istiyorum. Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir, canlıdır. Bu durum birtakım değişiklikleri tabii olarak gündeme getirmektedir. Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte daha yalın ve sade bir sistemi Türkiye'ye kazandırmanın kaçınılmaz olduğu da bir gerçektir. Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki Mart diğeri Haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak.”

 
Editör: Vitrin Haber