2018-2019 Akademik Yılı Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.
2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne; Devlet Erkanı, Ülkemizdeki tüm Devlet ve Vakıf Üniversite Rektörlerinin yanı sıra; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır katıldı.

“PARALEL EĞİTİM SİSTEMLERİNE KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Yeni akademik yılın, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte pek çok istismara ve hatta güvenlik sorunlarına yol açan paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Üniversitelerimize girme ve eğitimde fırsat eşitliği hususunda sayısal sorunlarımızı büyük ölçüde çözdüğümüze inanıyorum” dedi.
Programda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da, bugün YÖK'ün bütün projelerinin, kararlarının ve tüm planlamalarının, büyük, güçlü ve her alanda bağımsız Türkiye hedefini destekler mahiyette olduğunu dile getirdi.
Editör: Vitrin Haber