Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Samsun Haberaks TV’nin canlı yayın konuğu oldu. 

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Haberaks'da sunuculuğunu Burcu Düzgün’ün yaptığı “Haberin Sesi” programında Sinop Üniversitesini ve Sinop’u tanıttı. Tercihler öncesi Üniversitedeki bölümler ve yeni gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Bircan, Burcu Düzgün'ün sorularını yanıtladı.

Bircan programdaki söyleşisinde, Sinop Üniversitesi’nin son 4 yılda büyük yol kat ettiğini ifade ederek, “Bu süre içerisinde, turizm şehri olan Sinop’umuza Türkiye’nin Edebiyat temalı ilk Uygulama Oteli’ni kazandırdık. Otelimizde Turizm İşletmeciliği Bölümünde okuyan öğrencilerimiz pratik yapma fırsatı yakalarken, şehrimizi gezmeye gelen misafirlerimiz de konaklama imkânı buldular. Yine Üniversitemizde Karadeniz’in ilk Çocuk Üniversitesi’ni açtık ve bu sayede çocuklarımız bilim, sanat ve spor ile buluştu. Bunların yanında Eğitim Fakültesi Okulöncesi bölümünde okuyan öğrencilerimizde Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Deniz Yıldızları Anaokulunda staj yapabiliyorlar. Bunlar gibi uygulamaya yönelik birçok yatırımlar gerçekleştirdik. Tabi sadece öğrencilerimize yönelik yatırımlar yapmıyoruz. Akademik personelimizin araştırmalar yapabilmesi için Karadeniz’in en büyük araştırma merkezi olan Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bu merkezde akademik personelimiz önemli bilimsel araştırmalara imza atıyorlar” dedi.
  
Sinop Üniversitesi’nin tercih edilebilirliğini arttırmak için önemli adımlar atıldığını da vurgulayan Recep Bircan, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren farklı yerlerde olan Üniversitemiz birimlerini tek bir kampüs içerisinde toplamak gibi bir hedefimiz vardı. Uzun uğraşlar sonucunda bu hedefimizi gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Yeni Kampüs Alanı için yer tahsislerini bitirerek, yeni fakülte ve yüksekokullarımızın inşatlarına başladık. Ayrıca İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Akademisi gibi tercih edilebilirliği yüksek fakülteleri üniversitemize kazandırarak, öğrenci sayımızı her geçen gün arttırıyoruz” diye konuştu.
Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, günün anısına Burcu Düzgün'e hediye takdim etti. 
Editör: Vitrin Haber