Sinop'ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılı çeşitli etkinliklerle başladı. Dün Valilik önünde gerçekleştirilen törenin ardından Gazi İlkokulu bahçesinde, yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' diyen öğrencilerle protokol, düzenlenen programda buluştu.

Törende konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, tüm öğrencilerin ve eğitimcilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutladı. Konuşmasında günümüzde toplumların kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde en etkili unsur eğitim olduğuna dikkat çeken Vali Özata Çetinkaya, toplumların bile hızla değişen ve gelişen günümüz şartlarına ayak uydurabilmelerinin, eğitim öğretim kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve yenilenmesi ile mümkün olduğunu vurguladı. Vali Çetinkaya, "Bu bağlamda; ilimizde eğitim ve öğretim  kalitesinin daha üst seviyeleri çıkarılması yönünde  son yıllarda  milli eğitim yatırımlarında büyük bir atılım gerçekleştirilmiş olup,gerek fiziki gerekse gerek teknolojik yatırımlar hızla devam etmektedir. Eğitimde temel görevimizden en önemlisi, çocuklarımıza salt bilgi yüklemek yerine, bilgiyi kullanan, sorun çözen, sonuca ulaşan bir gençlik ve vatandaş yetiştirmek olmalıdır" dedi. 
Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'da Sinop'ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kapsamında 180 okul, bin 846 derslikte, 33 bin 186 öğrenci ve 2 bin 479 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi. Türkkan; "2015-2016 eğitim öğretim yılının, velilerimizle birlikte öğrencilerimize ve tüm Milli Eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Arslan'da konuşmasında okulda yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi vererek, yeni dönemde tüm öğrencilere başarılar diledi. 

Yapılan konuşmalar ardından okulun 1 ve 4. sınıflarında okuyan öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu. 

 


Editör: Vitrin Haber