Sinop'ta düzenlenen "Doğal Yaşam Sağlıklı Gençlik Kampı" sona erdi. Öğrenciler 10 günlük kamp sayesinde hem doğada kalabilme eğitimi aldı, hem de başta madde bağımlılığı olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunmanın yollarını öğrendi. Kampı tamamlayan öğrenciler düzenlenen veda partisiyle arkadaşlarına veda etti. 

Sinop'ta öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik gerçekleştirilen "Doğal Yaşam Sağlıklı Gençlik Kampı" büyük bir katılımla gerçekleşti, 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sinop Müftülüğü Diyanet Gençlik Spor Kulübü Derneği öncülüğünde organize edilen etkinlik, Bahçeler mevkisindeki Orman Kampında 50 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Alana kurulan çadırlarda kalan öğrenciler, kamp boyunca tabiat ortamında birçok etkinliğe katılırken, her gün kampa davet edilen çeşitli branşlardaki uzman kişiler öğrencilere birçok bilgi verdi. Çoğu kez de öğrenciler kurum ziyaretleri yaparak, yetkililerden bilgi aldı. İzcilik faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği kamp kapsamında öğrenciler, etkinlik süresince eğitici olduğu kadar eğlenceli anlarda yaşadı. 

Kampta izcilik faaliyetlerinin yanı sıra; internet bağımlılığı, madde bağımlılığı ve obezite ile ilgili konunun uzmanları tarafından öğrencilere eğitimler verildiğini belirten, Proje Koordinasyon Müdürü ve Din Kültürü Öğretmeni İsmail Eker, kampın oldukça verimli geçtiğini söyledi. Kampın 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildiği kaydeden Eker; kampın başarıyla tamamlandığını belirtti. Eker; "Gençlerimizi olabildiğince tehlikelerden, tuzaklardan korumak, sağlıklı nesiller oluşturmak, kilolu ve obeziteye maruz kalmış nesillerin oluşmasının önüne geçmek ve onları kötü alışkanlıklardan korumak için böyle bir proje gerçekleştirdik. Tabi bunun yanında izcilik faaliyetleri de yaptık. Onları doğaya alıştırmak, ileri ki yaşamlarında tehlikeye maruz kaldıklarında kendilerini koruyabilecek derecede bilgileri de sunduk" dedi. 

Kampa katılan öğrenciler, organizasyonun son gecesinde düzenlenen veda partisi ile arkadaşlarına ve kamp eğitimcilerine veda etti. Oydukça duygusal  ve bir o kadar da renkli yaşandığı veda partisi sırasında öğrenciler, yakılan son kamp ateşi etrafında izci marşları söyledi. Kamp boyunca olduğu gibi son günde öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 10 gün süren kampa 8 eğitimci nezaret etti. 

Editör: Vitrin Haber