Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından öğrencileri daha çok okuma ve yazmaya yönlendirecek bir proje hayata geçirildi. 1 Ocak-30 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak proje ile okulu öğrencilerinde kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı oluşturma, okumayı, düşünmeyi ve yazmayı bir zevk haline getirip geliştirmelerine yardımcı olma, okulun ve ilçenin kültür ve medeniyet seviyesini yükseltme,  öğrencilerin ders başarılarını katkı sağlaması hedefleniyor. 

Proje kapsamında, öğrencilerden beş aylık süreçte en fazla kitap okuyan öğrenciye bisiklet hediye edilecek. Okul koridorunda sergilenen bisiklet, en fazla kitap okuyup özetleriyle, ailesinin şahitliği ve derslerindeki başarısıyla kanıtlayan öğrenciye hediye edilecek. 

Yine bu kapsamda okuduklarını anlayıp yorumlayan, düşünen ve düşündüklerini ifade eden nesiller yetiştirebilmek hedefiyle okul içi ya da ülke geneli şiir, kompozisyon, hikaye, öykü, senaryo vb. edebi dallarda eser yazıp dereceye giren her öğrenciye telif ücreti mantığıyla bir harçlık verilecek. 

Gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu: “İlk emri “oku” olan bir dinin mensupları ve “beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” buyuran bir peygamberin ümmeti olarak okuyan, düşünen, yazan, yeni düşünce üreten nesiller toplum olarak okuma seviyesinin yükseltilmesiyle yetişecektir. Bu bağlamda teşvik mahiyetinde elimizden geldiği kadarıyla yeni ve etkili çalışmalar yapmamıza vesile oldukları için Okul Aile Birliğimize ve Sayın Alattin Yaylaoğlu Hocamıza teşekkür ediyorum. Sponsor bulabildiğimiz ölçüde İnşallah önümüzdeki yıl iki bisiklet vermeyi düşünüyoruz” dedi.
Kütüphanecilik Kulübü Öğretmeni Semra Aslan ise öğrencilerde şimdiden okuma noktasında belirgin bir artış olduğunu belirtti.

Dürüstlük konusunda okul çapında yapılan hikaye yarışmasında birinci olarak İlk harçlığını(telif ücretini) alan 6-B sınıfı öğrencisi Nazmiye Şahlan Hem yazmanın zevkini hem de harçlık almanın mutluluğunu yaşadığını ve ileriki yarışmalara da katılmayı düşündüğünü belirtti.

 Geçen sene açılış olmasına rağmen özverili ve başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye başlayan fatih sultan Mehmet imam hatip ortaokulunda “yarın sizdeyiz” isimli proje ile velilerin yaklaşık yarısına ev ziyareti yapıldı.
“Bisiklete biniyorum Camiye Gidiyorum Hem sağlıklıyım hem huzurluyum” isimli proje ile ilçenin 10 yakın köyüne bisikletle gidilip piknik ve namaz faaliyeti gerçekleştirildi.

Fatih sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunda bunların dışında temizlik imandandır, arabulucu arkadaşım, sadaka taşı, eba ile öğreniyorum, Babamla camiye gidiyorum, Hasbihal Zamanı gibi isimlerle birçok güzel proje gerçekleştirildi. Bu yıl da devam eden projelerle ilçemizin eğitim seviyesine katkı sağlamaya devam ediyor.Okul ile ilgili okulun internet sitesi http://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/tema/index.php ve http://www.eba.gov.tr/arama?q=fatih%20sultan%20mehmet%20imam%20hatip%20ortaokulu%20boyabat   adreslerine tıklayarak ayrıntılı bilgi ve faaliyetleri öğrenebilirsiniz.
Editör: Vitrin Haber